A Secret Mapping Experiment csapata május 5. és 7. között Monuments címmel egy különleges kiállítással, tematikus fotóválogatással és tárgymappingekkel várja a látogatókat a Szoborparkban.

A Secret Mapping Experiment kollektíva az elmúlt 6 évben ikonikus magyar emlékhelyeken készített egyedi vizuális kompozíciókat, és nemcsak Magyarországon, hanem Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországban és Boszniában is. Fénybe öltöztették többek között a Körszállót, a boszniai Szutjeszkát, a November 7. és a Kelenföldi Erőművet, a horvátországi Petrova Gorát, a SZOT-szállót és az Otthon Áruházat. Legutóbb a 29 méter magas szombathelyi Felszabadulás-emlékművet festették meg színes fényekkel, most pedig a budatétényi Szoborparkba látogatnak el. 

A MONUMENTS kiállításon látható fényképek és a kiállítási tárgyakra, valamint szobrokra készülő mappingek egyszeri és megismételhetetlen hangulattal ruházzák fel a sötétedés utáni Szoborpakot. A kiállítást Zubreczki Dávid építészeti mesemondó nyitja meg május 5-én, másnap este 20 órától pedig az alkotók tartanak tárlatvezetést. A varázslatért Besnyő Dániel médiaművész, Szűcs Gábor festőművész, Maruscsák Dávid VR-művész, Kálmán Mátyás filmrendező és Kiss Patrik felel.

Címkék