Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Már lenézhetünk a városra Budapest legmagasabb épületének tetejéről – Már látogatható a MOL Campus

A kilátóteraszon érdemes körbesétálni, mert ilyen magasból valószínűleg sokan nem láttuk még Budapestet, ráadásul egészen új panoráma tárul elénk.

Megnyitja kapuit a MOL Campus, április 21-től bárki számára lehetőség nyílik ellátogatni a MOL Campus Látogatóközpontjába, így Budapest panorámája a 120 m magasan található kilátóteraszról tárul elénk. A Látogatóközpontba történő belépéshez nem szükséges jegyet váltani, azonban a Kilátóterasz panorámájának megtekintéséhez belépőjegy szükséges, amit itt tudtok megvásárolni.

A 28 emelet magas MOL Campus egy egészen új világot hozott Budapest életébe: az amerikai vagy az ázsiai nagyvárosok felhőkarcoló-negyedeinek egy szeletét. A monumentális méreteket körbesétálva is érezni, de azért számszerűsítjük: az épület alapterülete 86 000 négyzetméter (12 futballpályányi), és 28 emelet (+ a földszint) magas. A kilátóteraszon érdemes körbesétálni, mert ilyen magasból valószínűleg még sokan nem láttuk Budapestet, ráadásul egészen új panoráma tárul elénk. 

A megszokott városkép és a hegyek helyett itt inkább az Infopark, a Rákóczi híd forgalma, a Nemzeti Színház környéke, Újbuda és Csepel a fő látványosság, meg persze az atlétikai stadion. Aki látogatóként megy majd fel a kilátórészre, az a panorámaliftben fog utazni, ami ugyanolyan szuperszonikus, mint a többi 21 felvonó, viszont utazás közben végignézhetjük a BudaPart látványosságait: az épületeket.

Részletek itt, jegyárak itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A