A National Geographic Traveller 2023-as City Guide-jába két budapesti hotel is bekerült.

Az egyik a Budapest történelmi belvárosában, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található. Ez a Zsidai Csoport tulajdonában lévő Baltazár, amely 11 egyedileg berendezett szobával várja a vendégeket, műemlék épületek, múzeumok által körülvéve. A Baltazár Boutique Hotel egy smart luxus design butikhotel, 11 laza, mégis luxusszobával és -lakosztállyal.

A Baltazár közösségi tereinek eklektikus jellege mind a 11 szobában és lakosztályban folytatódik, minden egyes szoba sajátos, bohém hangulatot áraszt, amely a színek, a textúrák, a művészeti alkotások és a grafikai tervezés innovatív keverékét mutatja be. A vendégszobák mindegyike eredeti vintage és modern bútorokkal és süttői mészkőből készült fürdőszobákkal van berendezve, amelyeket a legmagasabb szintű kényelem és technológia egészít ki. A Baltazárban nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára, tavasztól őszig pedig egy romantikus, macskaköves terasz is várja a vendégeket. 

A másik szálláshely a XII. kerületi Gardenhouse, ahol a Villa Bagatelle tulajdonosai a brunchozó melletti villát hotelként élesztették újjá. A villa több mint félszáz évnyi Csipkerózsika-álom után került ismét hozzáértő tulajdonosokhoz, akiknek a célja az volt, hogy egy olyan teret hozzanak létre, ahol ők maguk is jól éreznék magukat. A hatszobás home hotelben betekintést nyerhetünk abba a sajátos, kortalan eleganciába, amely a jómódú, nyitott gondolkodású, környezetükre fogékony emberek otthonait jellemzi.

A National Geographic Traveller 2023-as City Guide-ja itt található.

Címkék