Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Elindult a jegyértékesítés az áprilisban nyíló Csontváry-kiállításra

Már most megvásárolhatjuk a jegyeket a Szépművészeti Múzeumban áprilisban nyíló Csontváry-kiállításra, amely a mester születésének 170. évfordulóját ünnepli.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, 60 év után rendeznek ismét tárlatot Csontváry Kosztka Tivadar műveiből a Szépművészeti Múzeumban, a most a felújított Ión-Pergamon Csarnokban. A pécsi Janus Pannonius Múzeum, valamint a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből mintegy 40 alkotást tekinthetünk meg az április 14-én nyíló kiállításon, ami egészen július 16-ig tart majd nyitva.

A kiállítás egyik különlegessége, hogy együtt lesz látható Csontváry híres Önarcképe és Magányos cédrusa, a nagy méretű, A taorminai görög színház romjai című alkotása és A Nagy Tarpatak a Tátrában című festménye, ahogy a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban és a Jajcei vízesés című művek is.

Várhatóan igen nagy érdeklődés övezi majd a tárlatot, ezért érdemes minél előbb megvásárolni a belépőket, amit ide kattintva lehet megtenni. A Csontváry-kiállításról minden további információ a Szépművészeti Múzeum hivatalos oldalán érhető el.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első, digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Különleges jelek lepik el karácsonyig Erzsébetvárost, a felét már láthatjátok

?>

Ezek a különös jelek a pesti gettó határát jelzik, amit 1944. december 10-én zártak le. A kis táblácskákat a VII. kerület utcáin fedezhetitek fel.

Frida Kahlo-fotókiállítással ünnepli jövőre 130. születésnapját a Mai Manó Ház

?>

A magyar fotóművészeti élet központja, az 1894-ben épült Mai Manó Ház jövőre lesz 130 éves. 2024-ben izgalmasabbnál izgalmasabb kiállításokkal várnak.

Neked ajánlott

A