Keresés EN

budapest

Eddig névtelen közterületeket nevezne el nőkről a II. kerület nőnap alkalmából

A II. kerületi önkormányzat kezdeményezésére első alkalommal két éve került sor, idén pedig újabb négy névtelen közteret szeretnének elnevezni híres magyar nőkről.

A jelenlegi helyzet szerint manapság Budapesten a valós személyről elnevezett utcák névadóinak 89%-a férfi, és csupán 11%-a nő. Ezen az arányon szeretne javítani a II. kerület, ezért két évvel ezelőtt elindítottak egy kezdeményezést, aminek köszönhetően addig névtelen közterületek kaptak női névadót, és született meg a Szabó Magda sétány, a Psota Irén utca, a Komlós Juci köz és a Solt Ottilia tér. Idén újabb négy, még név nélkül létező közterületet jelöltek ki, és a lakosság segítségét kérik ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes névadókat. 

A Vízivárosban két egymásba nyíló közterület kaphatja meg egy híres magyar nő nevét és válhat korzóvá. A Rózsadombon a Bimbó útról nyíló névtelen közterület közzé válhat, amennyiben valakiről elnevezik. A Csatárka városrészben több kisebb és név nélküli közterület található, melyek közül a Cseppkő és a Zöldkő utcák közötti kis park kaphat önálló elnevezést. Végül, de nem utolsósorban a Törökvész városrészben található, a Csalán út és a Vöröstorony utca között húzódó névtelen közterület kaphat saját nevet. Az önkormányzat március 4-ig várja a lakossági javaslatokat, eredményhirdetés pedig nőnapon, március 8-án lesz. A további részletekről az önkormányzat honlapján olvashattok. 

Forrás: Őrsi Gergely - Facebook

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A