Május 21-én stílszerű helyen, a Budapest Parkban különleges programmal, egy táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata. Az este folyamán elhangzanak a Csinibaba című film dalai és a 60-as évek kultikus táncdalai, de sajátos feldolgozásokban.

Május 21-én, a Budapest Parkban ünnepli 40. születésnapját a Katona József Színház társulata egy egyszeri, különleges és megismételhetetlen műsorral. A koncert és a színház fúziójának tekinthető program gerincét a Csinibaba című film betétdalai adják, amit a 60-as évek táncdalfesztiváljainak örökzöld slágerei egészítenek majd ki. Az előadást Vajdai Vilmos rendezi, a látványterveket Schnabel Zita készíti. A Katona József Színház társulatát zenész barátok teszik teljessé az estén, csupa olyan előadó, akik a Parkban is gyakran megfordulnak: Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Beck Zoltán (30Y), Fekete Giorgio (Carson Coma), Járai Márk (Halott Pénz), Lábas Viki (Margaret Island), Németh Juci (Budapest Bár), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Sena Dagadu (Irie Maffia) és Vitáris Iván + Balla Máté (Ivan & The Parazol).

Az este folyamán elhangzanak a Csinibaba című film dalai és a 60-as évek kultikus táncdalai, de meglepő formában, sajátos feldolgozásokban. A kísérőzenekar a Meggyes Ádám (Irie Maffia, Fővárosi Rapcirkusz) vezette, különleges felállású, több mint húszfős Nart Orchestra lesz. A fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészült zenekar magja: Dési Tamás Guba - dob, Szekér Ádám - gitár, Matus Péter - basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás - billentyűk (Kéknyúl). Az egykori táncdalfesztiválok miliőjét idézi a díszlet, melyben ugyanolyan verseny zajlik majd, mint anno a valóságban. A színészek és a zenészek azért fognak küzdeni, hogy elnyerjék a zsűri tagjainak kegyét. A laza versenydramaturgia a koncert „színháziasságát” erősíti majd. 

A jegyértékesítés február 24-én 11 órakor indul, a további részletekről a színház weboldalán olvashatunk.

Címkék