Ha egy igazán klassz helyet keresünk, ahol kellő lendülettel indíthatjuk a napot, akkor mindenképp látogassunk el a XII. kerületbe, az olasz Felicitába. A séf és a pizzamester nemcsak a jobbnál jobb ebédeket és vacsorákat készíti nekünk, de a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található étteremben már izgalmas itáliai és nemzetközi brunchfogások közül is válogathatunk.

A Felicitának nem véletlenül az lett a szlogenje, hogy „Szenvedéllyel lenni, enni, inni – Reggeltől estig”, mostantól bármelyik napot indíthatjuk ezzel az olaszos lendülettel. Legyen szó üzleti megbeszélésről, egy lusta brunchról a hétvégén, barátnős találkozóról vagy randiról, a Felicitában garantáltan jól fog kezdődni a nap. Természetesen a kisebb korosztályt is várják, míg a szülők egymással vagy a barátokkal töltik az időt, addig a gyerekeket kifestők és játékok várják, és az étlap is tartogat számukra finomságokat.

A bőséges reggeli menüben mindenki megtalálja a kedvére valót, de a személyes kedvenceink a különleges olasz brunchok, például az uova alla siciliana, azaz a szicíliai stílusban sült tojások házi paradicsomszósszal, friss bazsalikommal és opcionálisan olasz kolbásszal. De a Felicita bagettre se mondanánk nemet, a házi bagettet pizzatésztából készítik, friariellivel, ndujával és gorgonzolával töltik meg. A garnélás Benedict pedig igazi 5 csillagos brunchfogás, a focacciához serpenyőben sült fokhagymás, chilis garnéla, posírozott tojás és chilis-lime-os hollandi mártás dukál. Természetesen olyan klasszikusok is szerepelnek az étlapon, mint az avokádótoast, a Croque Monsieur és Madame, a tojásos reggelik pedig rengeteg különböző feltéttel érkeznek.

Az édesszájúak sem maradnak hoppon, a juharszirupos amerikai palacsinta örök kedvenc, de a Nutella-mousse-szal érkező french toast is igazi favorit. A friss alapanyagok felhasználásával készült fogások abszolút beilleszthetők az egészséges életmódba, de például a gyümölcsös granola, a zöldségekkel, tonhallal és posírozott tojással megpakolt fitness colazione 100 százalékosan kipipálják a „healthy breakfast” kategóriát, és persze számos vegetáriánus opció közül is választhatunk. A reggelit pedig mi mással zárhatnánk, mint egy gőzölgő olasz kávéval, ha pedig magasabb szintre akarjuk emelni a brunchélményt, akkor számos pezsgő, koktél, gin-tonik, frissítő limonádé és jegestea közül választhatunk. 

Ha tehát szeretnénk friss lendülettel indítani a napot, vagy eltöltenénk kedvesünkkel, barátnőnkkel vagy a családdal egy szuper kis délelőttöt a kellemes olaszos környezetben, akkor irány a Felicita! Ne felejtsük el, hogy a reggeli 11 óráig tart, utána à la carte étlapról tudunk választani, és remek ebédek és vacsorák várnak ránk, amiket nemrég mi is leteszteltünk. Az olasz ízekről pedig már az otthonunkban sem kell lemondanunk, a nagyszerű fogásokat a Wolton keresztül házhoz is rendelhetjük!

Címkék