A januárnak nem kell a nagy fogadalmakról szólnia, de ilyenkor szívesebben tűzünk ki magunk elé célokat, például, hogy egészségesebben, tudatosabban és fenntarthatóbban táplálkozunk, sokan a növényi étrenddel próbálják a veganuár kihívás során újrakalibrálni a testi-lelki egészségüket, míg mások igyekeznek kevesebb cukrot fogyasztani vagy kerülni a glutént, ha szükséges. Szerencsére Budapesten már számos egészségtudatos hely vár ránk, Újlipótvárosban például a Green Life Bakery és Coffee Bar.

Ha valamilyen oknál fogva mentes étrendet folytatunk, vagy csak vágyunk az egészséges falatokra, akkor remek ötlet beugrani a Green Life-ba, ahol laktóz,- tej,- cukor,- és gluténmentes torták, péksütemények várnak ránk, sőt náluk mindennap négyféle specialty kávéból lehet választani, és az ország egyik legjobb pörkölőjéből kapják a kávékat, így akinek kell egy kis extra löket, az is bátran térjen be a Green Life-ba!

Ha odafigyelünk a fenntarthatóságra

Egyre többen vagyunk, akiket aggaszt a bolygónk sorsa, így próbálunk fenntarthatóbban élni: szelektíven gyűjtjük a szemetet, komposztálunk, autó helyett biciklira pattanunk, repülő helyett inkább a vonatot választjuk, és igyekszünk kevesebb húst fogyasztani. A hústermékek előállítása ugyanis jelentős környezetkárosító hatással járhatbizonyítottan hozzájárul a globális felmelegedéshez, a mezőgazdasági területek növelése pedig gyengíti a természetes ökoszisztémát. Természetesen nem kell teljesen lemondanunk róla, de ha szeretnénk odafigyelni környezetünkre, akkor érdemes alternatívákat keresni. 

Szerencsére a főváros bővelkedik a jobbnál jobb helyekben, ahol a növényi étrend kerül a fókuszba, így már az sem lehet kifogás, ha menet közben, egy elfoglalt napon harapnánk valami egészségeset, a Green Life-ban ráadásul a tej-, cukor-, glutén,- vagy laktózmentes étrendet folytatók és a diétázók is megtalálják a legfinomabb harapnivalókat, italokat és kávékat.

Szerencsére a főváros bővelkedik a jobbnál jobb helyekben, ahol a növényi étrend kerül a fókuszba, így már az sem lehet kifogás, ha menet közben, egy elfoglalt napon harapnánk valami egészségeset, a Green Life-ban ráadásul a tej-, cukor-, glutén,- vagy laktózmentes étrendet folytatók és a diétázók is megtalálják a legfinomabb harapnivalókat, italokat és kávékat.

Green Life Bakery és Coffee Bar

A Green Life Bakery és Coffee Bar Újlipótvárosban vár ránk, a Radnóti Miklós utcában, egy kellemes, Duna felé eső szakaszon, ahol tavasztól őszig a szabadban üldögélve is élvezhetjük a panorámát. A zimankóban azonban jobban esik bekuckózni, miközben elkortyoljuk a melengető cukormentes forrócsokinkat vagy kávénkat, melyet akár ötféle növényi tejjel is kérhetünk. A Green Life-ban ráadásul négyféle specialty kávé közül választhatunk, a kávék pedig az egyik legjobb hazai pörkölőből érkeznek. Péksütik terén sem kell kompromisszumot kötni, a Green Life-ban tej- cukor- és gluténmentes, valamint vegán torták és pékáruk közül válogathatunk, melyek ráadásul egy különleges szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből készülnek, így még a diétába is könnyen beilleszthetőek.

Csigamennyország

Ha rajongunk a kakaós csigáért, akkor itt jó helyen járunk, sőt ezenkívül még 11-féle csiga vár ránk, a pisztáciástól kezdve az aranygaluskás és mákosgubás ízvilágon át a megyyes-csokipudingos és málnás töltelékű csigákig. Ha kevésbé vagyunk édesszájúak, akkor válasszunk a sós péksütik közül, vegán és mentes pogácsák, pizzás és pesztós csigák és vegán szendvicsek közül válogathatunk, de a kosarunkat is feltölthetjük bagettekkel és fitt kiflikkel. 

Ugorj be a családdal vagy kávézz egészségtudatosan

Nemcsak a péksüteményekért érdemes beugrani a Green Life-ba, hanem akár barátnőkkel, randira vagy a családdal is beülhetünk egy kávéra, sőt a gyerkőcöket is nagy szeretettel várják. Érkezzünk egyedül vagy szeretteinkkel, számos klassz torta és sütemény közül választhatunk egy-egy szelettel, a kedvencünk a vegán és mentes gesztenyés krémes és a mákos-habos torta, de akár rendelésre is kérhetünk mentes tortát. 

Ha inkább otthon sütnénk, és egészséges, mentes alapot keresünk, akkor a Green Life saját lisztkeverékét is megvásárolhatjuk, melynek legfontosabb jellemzője a rendkívül alacsony szénhidráttartalom mellett a magas rosttartalom és a gluténmentesség. Ha pedig inspirációra vágyunk, a weboldalon recepteket is találunk, így akár otthon is elkészíthetjük mentes kakaóscsigánkat vagy vegán pogácsánkat.

Címkék

Elérhetőségek

Green Life Bakery és Coffee Bar 1136 Budapest, Radnóti M. utca 43. Facebook-oldal Weboldal