Franklin Miranda Yllescas perui séf neve már ismerősen csenghet azok számára, akik szeretik a dél-amerikai konyhát, hiszen télen nyitotta meg első éttermét, ami hazájának fogásait mutatja be a budapestieknek. Új helye, a Macarena Bar egy kicsit más szemléletű, arra törekszik, hogy a finom falatok mellett a latin-amerikai népek életstílusának egyik legfontosabb eleme, a mindennapi betevő buli is meglegyen. Tapasok és koktélok között, forró zenék társaságában élvezhettük a hangulatot.

Mindannyian ismerjük a Macarena című számot, ami egy csinos, jókedvű, életvidám lányról szól, aki szereti a társaságot és a táncot. Nos, a Macarenát azok fogják szeretni, akik ilyen emberekkel együtt érzik jól magukat. A nagyon autentikus és különleges Pisco után Franklin Miranda Yllescas séf most egy olyan helyet szeretett volna, ami a latin-amerikaiak budapesti találkozóhelye lehet, és ahol nemcsak ők, hanem mi is otthon érezhetjük magunkat. A bár koncepciójának lényege, hogy minden latin-amerikai országot egy koktél és egy tapas képvisel. Ezek általában a klasszikusabb, ismertebb vonalon mozognak, ezzel együtt nagyon finomak, és nyilván mindig jó ilyesmit egy helyi séf tálalásában kóstolni.

A Macarena berendezése is Dél-Amerika sokféleségét tükrözi. A tér a jókora, akváriummal is díszített bárpult köré szerveződik, a falakon pedig a terület országait megidéző fotókat látunk. De nemcsak ebben és a gasztronómiai kínálatban idéződik meg a sokféleség, hiszen hamarosan többféle program, salsa-, tangó- és bachataestek is várhatók, ráadásul a személyzet, a pultosok java része is latin-amerikai. Ki ne akarna jó fej brazilokkal, mexikóiakkal vagy peruiakkal bulizni? Erre most bőven lesz alkalmunk.

Mexikó jegyében mi a tacót (1890 Ft) kóstoltuk, ízei frissek voltak, a marinált sertéshús különösen jól sikerült. Arra azért készüljünk, hogy a sokak számára megosztó koriandert a dél-amerikai ízléshez igazították, nekünk nem volt probléma, hogy erősebben lehetett érezni a fűszer ízét, amit nagyon kellemesen egészített ki a fogáshoz fogyasztott piña colada (1800 Ft).

Kipróbáltuk a sült krumplihoz hasonló sült jukkafalatokat is (1790 Ft), kellemes, pikáns szósszal, és a szappanopera-főhősöket megidéző nevű, laktató papas rellenas de Perút (1450 Ft). A marhahússal töltött rántott falatkákat szintén mártogatós formában kaptuk, nagyon jólesett hozzá a szintén Perut idéző, helyi párlatot tartalmazó piscola koktél (1700 Ft).  

A hely célja az áraiban is az, hogy egy szélesebb közönséget szólítson meg, akik jó hangulatban bulizhatnak együtt. Persze ez az életérzés nemcsak a finom ízekről szól, hanem arról is, hogyan prezentáljuk az ételeket. A Macarenában némi latin glamourt kapunk a fogásokhoz, füstölgő szárazjéggel, külön erre a célra, kerámiából készült tacotartóval. Így ivás és evés közben még inkább mosolyra görbülhet a szánk, és egy forró hangulatú fesztiválon érezhetjük magunkat. Megéri tehát fejest ugrani Budapesten a forró latin-amerikai éjszakába. Erre csábít most bennünket a Macarena.

Címkék

Elérhetőségek

Macarena Bar 1074 Budapest, Dohány utca 22. Facebook-oldal