Bréking / szabadidő

szerkesztés

Mézeskalács-kiállítás nyílt Vácrátóton

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 12. 07. 16:52

Az ország egyik legrégebbi mézeskalács-kiállítása Vácrátóton található, és mint minden adventi időszakban, az ideiben is látogatható, méghozzá a helyi plébánián péntekenként és hétvégén.

Az idei vácrátóti mézeskalács-kiállítást a plébánián rendezték be. Megtekinthető minden péntek délután, illetve szombaton és vasárnap 10.00 és 20.00 óra között. A kiállítás figurái megvásárolhatók, a befolyt összeg pedig jótékony célra megy, a bevételből a helyi óvodát támogatják majd. A látványos mézeskalács figurákat és házikókat több mint egytucatnyi helyi asszony sütötte ki, és több mint 100 kilogramm lisztet meg 30 üveg mézet használtak fel a munkához. Már hagyomány a mézeskalács-kiállításon, hogy minden évben valami egyedi különlegességgel is készülnek. Idén a Nemzeti Botanikus Kertben található Vigyázó-kastély egykori és mai épületét formázták meg mézeskalácsból, illetve kimondottan a gyerekek számára a Mancs őrjárat című rajzfilmsorozat szereplőit.

Forrás: MTI 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode