Már 2022-ben is történtek lépések a VII. kerületi forgalomcsillapítás érdekében, és a folyamat 2023-ban folytatódik: változik a forgalmi és a parkolási rend, amit a külső részekre is kiterjesztenek majd.

2022-ben bevezetett új forgalmi és parkolási rend a kisebb hibák ellenére alapvetően meghozta gyümölcsét Erzsébetvárosban. A kerület csendesebb és nyugodtabb lett, az önkormányzat ezért további változásokat kezdeményez 2023. január 2-tól. A forgalmi rend továbbfejlesztett változata több korábbi forgalmi irányt megváltoztat, az inkriminált útszakaszokhoz pedig mindkét irányból behajtani tilos táblákat helyeznek ki. Nem esnek a tilalom alá azok a helyi autósok, akik rendelkeznek a megfelelő engedéllyel. Felszerelnek rendszámfelismerő kamerákat is, hogy kiszűrjék azokat, akik nem veszik figyelembe a tiltó táblákat. Forgalomszámláló pontokat is kijelölnek, hogy pontosan mérni tudják a változások hatását, a forgalom változását.

Erzsébetvárosban már folyik a 2023-as parkolási engedélyek kiadása. A lakossági parkolási engedély adminisztrációs díja az első autó után háztartásonként 2200 forint. A jövőben azonban háztartásonként már csak két autóra adnak engedélyt, viszont a második gépkocsi után kedvezményes díjat számolnak fel. Egyes változtatásokat, például és elsősorban a kizárólagos lakossági parkolók rendszerét 2023 folyamán a kevésbé forgalmas Külső–Erzsébetvárosra is kiterjesztik.

Forrás: erzsebetvaros.hu

Címkék