Erdélyi Róbert neve garancia arra, hogy minőségi, odafigyelő vendéglátásban lesz részünk. 2014-ben az Akácfa utcai Tuning Burgerrel kezdett a budapesti burgerláz idején, a hely pedig azóta is a legjobb burgerbárok egyike, szuper egyedi kreációkkal, hozzáértéssel. Mivel Róbert elég szoros viszonyt ápol a prémiumhúsokkal, ezért 2017-ben új egységet nyitott, kifejezetten a steakekre fókuszálva. Az élet úgy alakította, hogy muszáj volt változtatásokat eszközölni, fejlődni és továbblépni, ezért az év második felében a Liszt Ferenc téren található egykori steakhouse-ból valami egészen újat hoztak létre. Megújultak kívül-belül, kínálatban, választékban, és egy szuper csapattal indultak újra.

A Liszt Ferenc téren vagyunk, egy üzlethelyiségben, ami már sokféle éttermet befogadott a múltban, legyen szó olasz trattoriáról vagy a jelen cégcsoport előző projektjéről, ami egy modern steakhouse volt. Tágas, galériázott hely, beléptünkkor pedig rácsodálkozunk, hogy egy teljesen új étterembe érkeztünk. Az csak egy dolog, hogy a pultok máshogy lettek elhelyezve, sokkal nagyvonalúbb lett a tér, és várjuk, hogy az egészet bejárhassuk. Az első szó, ami eszünkbe jut, talán a kozmopolita, mert nem tették le a voksukat egyetlen stílus, szín vagy formavilág mellett: úgy eklektikus, hogy van karaktere, minden egyes teremnek különbözően. 

A „nappaliba” érkezik a vendég az utcafrontról: ez egy többféle asztalmagassággal és -típussal hívogató tér meleg fényekkel, apró gegekkel, valamint a bárpult adta otthonossággal, a száraz érlelők jelenlétéből fakadó misztikummal. Vajon milyen húsok várakoznak odabent? Egy rumos minibárt is megfigyelhetünk, aminek kiemelt szerepet szántak, hiszen az italkínálat is komoly ráncfelvarrást kapott. De erről majd később. 

Továbbhaladva a hátsó, nagy belmagasságú terembe érünk, ahol a sok zöld növény, a faliképek és a spalettás ablakok hozzák a hangulatot. 

Továbbhaladva a hátsó, nagy belmagasságú terembe érünk, ahol a sok zöld növény, a faliképek és a spalettás ablakok hozzák a hangulatot. 

Sokkal szerethetőbb, mint volt, kifejezetten tetszik nekünk, hogy elhagyták a húshangsúly kiemelését, a marhás logót és a hidegebb atmoszférát. Odafent a galérián az elvonulósabb, intim közegben ebédelő/vacsorázó vendégeknek kedveznek: ezt a részt akár önállóan, családi/baráti/céges megmozdulásokra is le lehet foglalni, ideális hozzá. 

De mi lett a Meat Heaven gasztronómiájával? Nos, a konyha élén még mindig Majorszki József áll, de ahogy a környezet megváltozott, úgy csavartak a kínálaton is. Még mindig fontos, hogy a legjobb steakek készüljenek, legyen az filet mignon, rib-eye vagy akár a nagystílű tomahawk. Köretekben és szószokban is odateszik magukat. Nekünk a klasszikus vonal a kedvencünk: kevert saláta vagy a burgonyakrém és a selymes borsmártás. Így tud érvényesülni a hús remek íze: a pörzsanyag, az értékes zsírok, a színhús is. Zömében dél-amerikai és ausztrál húsokkal dolgoznak, de például hátszínből vagy rib-eye-ból magyar tarkát is tartanak, kiváló minőségben. Kérdezzünk tőlük nyugodtan, segíteni fognak a legjobb választásban. 

Ami a steakeken túli menüt illeti, egy nemzetközi jelleget hoztak el a Meat Heavenbe. Ez annyit jelent, hogy jól megfér egymás mellett az ázsiai ihletésű fogás, a magyar közönségkedvenc, a franciás bisztrós komfortétel, és ha már itt járunk, alapvetés, hogy hiába bisztró, a gyökereiktől nem távolodnának el. Igen, van burger is, összesen 4-féle, a klassziktól a wagyuval készült terijaki majonézzel, baconnel, római salátával, kimcsivel és tükörtojással érkező extra szendvicsig. Mindig volt, van és lesz is olyan vendég, aki nem hagyna ki egy profi burgert!

Enteriőrjük, menüjük mellett az italkínálat is kapott egy erős turbót, 

Enteriőrjük, menüjük mellett az italkínálat is kapott egy erős turbót, 

hiszen az említett értő csapatuk karmestere szívügyének érezte, hogy ha már ilyen kozmopolita a vonal  az italok szelekciója is kiemelten színvonalas legyen. Kezdjük ott, hogy már csapról is csak kisüzemi sör és cider jön, illetve a borválaszték is úgy lett összeállítva, hogy a nagy húsokat éppen olyan jól lehessen kísérni, mint az egzotikus, ázsiai jellegű fogásokat vagy a halas ételeket. Spiritekben is ott vannak a szeren: whisky/whiskey, rum és pálinka témájában különösen. Persze koktélok is támogathatják a vacsorát, és kifejezetten tetszetős, hogy az elborultabb fantáziavilág helyett a klasszikus kevert italok felé mentek. Egy jó Manhattan, negroni vagy Tom Collins sosem okoz csalódást. 

Ahogy a Meat Heaven egésze sem. Csak így tovább! Akik pedig már most náluk vacsoráznának: az asztalfoglalás erősen ajánlott, hétköznapokon is!

Címkék

Elérhetőségek

Meat Heaven by Tuning 1063 Budapest, Liszt Ferenc tér 11. Facebook-oldal Weboldal