Már szabad az út a Lánchídon a BKK járataival, a taxival, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők előtt.

A Lánchíd és környékének felújítása nemrég olyan szakaszba lépett, hogy megtörténhetett a terheléses vizsgálat, a híd átment a vizsgán, így péntek délutántól (december 16.) már használhatják a buszok, a taxik és a kerékpárosok. Felkészülnek az autósok és a gyalogosok! A hidat ma 4 órakor adták át, fotósunk, Szabó Gábor pedig meg is örökítette, ahogy áthaladnak az első járművek.

Tizennyolc hónappal a 2021. június 16-ai teljes lezárás után nyílt meg a Lánchíd megújult útpályája a BKK járataival, a taxival, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők számára. Az ideiglenes forgalmi rend szerint a személy- és egyéb gépjárművel közlekedők nem mehetnek a hídra, őket a behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

Az útpályát megnyitották a forgalom előtt, ugyanakkor a Lánchíd felújítása – a közlekedés biztosítása mellett – az eredeti tervek szerint halad tovább, ezért a teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület. A kivitelezés többek között a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók befejezésével, valamint a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik.

Gyalog majd a felújítás végleges szakaszának lezárta után, előreláthatólag 2023 őszén lehet átkelni a hídon, ezért addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentesen lehet utazni.

Címkék