Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Befejezték a Clark Ádám tér körforgalmának átépítését, telepítik a növényzetet

Újabb szakaszába lépett a Lánchíd és a hozzá tartozó utak felújítása: helyreállították a Clark Ádám téri körforgalmat, elkészült az aszfalt kopórétege, valamint a forgalomtechnikai felfestések is helyükre kerültek. 2021 májusában alakították ki az ideiglenes szűkebb körforgalmat, amit az előző hétvégén martak fel és a mostanin aszfaltoztak újra.

Múlt hétvégén (november 26–27.) az aszfaltozáson és a burkolati jelek felfestésén túl a forgalomelválasztó szigetek és szegélyeik is a helyükre kerültek. A hűvös idő ellenére a növényzet visszatelepítéséhez elengedhetetlen humuszt is beleforgatták az ágyásba, így jöhet a hideget is jól bíró téli növényzet telepítése és a füvesítés

A Lánchíd megszépülése is az ütemterv szerint halad, immár a budai pilon állványzatát és az út fölötti részt is elbontották, ezzel befejezték a magasban történő kőmunkálatokat. Ezen a területen befejeződött már az acélszerkezet korrózióvédelme, de például szerelik a merevítőtartót fedő, az útpálya és a járdák közötti recés lemezeket is. 
 

A tervek szerint 2023 őszén adják majd át a hidat, de addig még a járdákon, a hídfőkben és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódnak a munkálatok.

Örül a város, mert mint ismeretes, december közepétől a buszok, taxik és kerékpárosok forgalma megindulhat a szépülő, a terheléses próbán megfelelt hídon.

Forrás: BKK 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A