A sikeres próbaterhelést követően a híd útpályájának megújítása néhány héten belül lezárulhat, ezért hozta meg a beruházó Főváros a híd jövőjével kapcsolatos első fontos döntést.

A Lánchíd felújításának munkálatai ugyan elhúzódtak kicsit, de azért haladnak. Stílszerűen úgy is fogalmazhatunk, hogy már látni (a budai oldalon) az alagutat az út, vagyis a munkálatok végén. Budapest élhető, otthonos jövőjét szem előtt tartva a Főváros – szakértőkkel és civilekkel egyeztetve – azt a döntést hozta, hogy december közepétől az elkészült útpályát közlekedhetővé teszik a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok számára. A felújítás következő üteme a gyalogosok által használható szakaszok, vagyis a járdarészek megújítása lesz. A gyalogosok várhatóan 2023 őszén vehetik birtokba a Lánchidat. 

A jó hírhez tartozik még az is, hogy a Lánchídon megnövelik a buszok számát (16, 105, 178), sőt egy új járatot is indít a főváros, mégpedig azért, hogy a lehető legnagyobb mértékben ki legyen használva a Lánchíd. Emellett a munkálatok is folytatódnak, így a híd a teljes átadásig hivatalosan munkaterület marad, a végleges forgalmi rendről majd csak 2023 nyarán döntenek.

Címkék