Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Fényvillamos helyett adventi villamos szeli át a karácsonyra készülő várost

Péntektől ismét jár az adventi villamos Budapesten, azonban nem a megszokott fénydíszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval.

A girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel díszített UV-nosztalgiavillamos karácsonyig közlekedik Budapest több pontján. Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik. A szerelvény november 26-án, szombaton az 56A, 27-én, vasárnap a 19-es, december 3-án, szombaton a 42-es, 4-én, vasárnap a 14-es, 10-én, szombaton az 59-es, 11-én, vasárnap a 69-es, 17-én, szombaton a 47-es, míg 18-án, vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár majd. 

Idén egy QR-kód is a villamosok belső díszítésének része. A telefon kameráját erre irányítva az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg a készüléken, ahol több támogatási mód közül választhatnak, akik adományozni szeretnének. 

A menetrend itt olvasható.  

Forrás: MTI/BKK  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A