Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt és után gyógyítottak benne, de kutatták itt a tífusz ellenszerét is, volt bunker, raktár és színház, 16 éve pedig múzeum.

Látnivalók és kultúra

Misztikus fények, robotzenekar és mamutok a budapesti múzeumokban – Heti képgaléria (38. rész)

Bár a nyári Budapest különleges helyet foglal el a szívünkben, valójában télen sem kell unatkoznunk a fővárosban. Sétálhatunk például misztikus fények között, kutathatjuk az univerzum titkait, irányíthatunk egy robotzenekart és találkozhatunk mamutokkal is.

Talán furcsán hangzik ez a lista, de tényleg megtaláljuk mindezt, méghozzá a kedvenc budapesti kis múzeumainkban, melyek közül néhányat már korábban összegyűjtöttünk nektek, most pedig további szuper helyekkel folytatjuk a sort.

Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Light Art Museum Budapest

Kreatív Hangtér a Magyar Zene Házában

The House of Houdini

Róth Miksa Emlékház

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Magyar Természettudományi Múzeum

Svábhegyi Csillagvizsgáló

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A