Bréking / gasztró

szerkesztés

Spanyolország ízei már délben is – Ebédmenüvel újít a Pintxo

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 11. 22. 9:57

Az ízletes és csinos mininyársairól és szendvicseiről, ropogós churrosáról ismert tapasbár már nemcsak esti iszogatásra vár minket, hanem – igazi spanyol étteremhez méltó módon – ebédmenüvel is készülnek.

A Pintxo már évek óta törzshely azok számára, akik szeretik az apró, de ízletes falatokat nagy beszélgetésekkel vegyíteni. Az V. kerületi étteremben eddig este élvezhettük a baszk és a katalán konyha remekeit, elsősorban a nyársra tűzött miniízbombákat, a pintxókat, amiket kiváló spanyol borokkal kísérhettünk. 

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

November közepe óta azonban a spanyol éttermek többségéhez hasonlóan heti ebédmenüvel is várják a vendégeket. A menüben utazások inspirálta spanyol és katalán receptek szerint készült előételeket és főételeket kóstolhatunk, keddtől péntekig. Az aktuális fogásokról a Pintxo Facebook-oldalán olvashatunk. A mediterrán életérzésre így már néhány órával korábban elkezdhetünk hangolódni, bár egy nehéz munkanap közepén a finomságokhoz járó pohár borunkat még bizonyára ásványvízre cseréljük. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode