Irodalmi beszélgetések, vásár és koncertek is lesznek idén a Várkert Bazárban, hogy ráhangolódhassunk az ünnepvárásra.

Ha a héten nyíló Vörösmarty téri és Bazilika előtti vásár nem lenne elég, az adventi hangulatunkat fokozhatjuk azzal is, hogy elsétálunk a Várkert Bazárhoz.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Az idei kínálatban advent négy vasárnapján iparművészeti vásár, családi programok és nagyszabású ünnepi produkciók várnak minket. Az esti programok előtt a fellépőkkel közösen gyújtják meg az adventi koszorú egy-egy gyertyáját, és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával teszik meghitté az adventi várakozást.

A kiemelt programok közt a Várkert Irodalom karácsonyi különkiadással jelentkezik, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes pedig adventi néphagyományokat idéz fel. Az ünnepi koncertek sorában Karácsony János James legendás LGT-slágerekkel és saját dalokkal lép fel, Tóth Vera ezúttal Miklósa Erika és Rab Gyula operaénekesekkel áll a színpadra, a Hot Jazz Band zenekarának Kozma Orsi lesz a vendége, míg a Budapest Bár dupla koncerttel ünnepli tizenötödik születésnapját. Részletek itt találhatók.

A Budavári Palotanegyedben is lesz számos adventi program – karácsonyi vásár és szabadtéri kiállítás lesz a Halászó gyerekek kútjánál, Sissi-vársétával lehet felfedezni az újjászületett helyszíneket, és kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket a Szent István-teremben.

Címkék