Ha mostanában a Karavánban jártál és hátrébb, a sörpadoknál ülve fogyasztottad el a gondosan kiválasztott street food fogásodat, akkor biztosan felfigyeltél már a LED-paneleken virító ismerős street art mesefigurákra. Ezek 0036mark művei, melyeket a környéken élesben is meg lehet tekinteni. A kivarrt kockásfülű nyúl és a Marshall erősítő előtt zúzó Vízipók alakjairól most egy kattintással megtudhatsz mindent, amit tudni szerettél volna.

0036mark művei és munkássága nem ismeretlen számunkra, interjút is készítettünk a mesefigurákat és mémes paste up (nem az épületekre felfestett, hanem felnyalható matricára készített grafikák) rajzokat készítő és kihelyező művésszel. Dr. Bubótól a Macskafogó karaktereiig mindenkit imádunk, nem beszélve Antall József és a Kacsamesék montázsáról, ami egyenesen egy generációt repít vissza abba a bizonyos percbe, amikor gyerekként megszakították a Disney mesedélutánt az egykori miniszterelnök halálának bejelentése miatt. 

A Karaván úgy döntött, hogy a megannyi food truck árnyékában elindítja a Karavan Art Stories nevű kampányt, ami arra hivatott, hogy várakozás, beszélgetés, falatozás közben egy kicsit közelebb hozza a művészeteket, a hazai vonatkozású érdekességeket a városlakókhoz és a hozzánk látogatókhoz. Mindegy, hogy egy kortárs alkotóról van szó, mint például 0036mark, vagy Irinyi Jánosról és a biztonsági gyufa feltalálásáról: ami a miénk és büszkék vagyunk rá, az megjelenhet a Karaván LED-paneljein. A QR-kódokat scannelve pedig hasznos információkhoz juthatunk. 

Ez elsősorban a fiatalabb generációknak lehet mankó, de a turisták is tudásmorzsákkal távozhatnak jóllakás után innen, hiszen végre megtudják, hogy ki az a Mézga Aladár vagy éppen Bíró László József

Címkék