Az Urániába látogatni már eleve élmény: sok filmszeretőnek kifejezetten ünnep belépni a Rákóczi úton található, mór stílusjegyekkel díszített épületbe. Most remek hírekkel jelentkeztek, két régi-új termüket nyitották újra az alagsorban.

Legyünk akár moziőrültek, akár az építészetért rajongók (esetleg a kettő együtt), az Urániába érkezni premierre, filmes beszélgetésre vagy csak egy „sima” vetítésre mindig emlékezetes. A multiplexeket leginkább a kép- és a hanghatások miatt választják, valamint az országosan elérhető filmek bőséges választéka, a gyakorlatilag félóránként induló sikermozik sem utolsók. Nehéz a kisebb, kevesebb termes filmszínházaknak, művész moziknak, de az Uránia most nagyot lépett előre.

2002-ben alakították ki az alagsorban két kisebb termüket, de sajnos 2015 óta (egy beázás következtében) nézők nélkül vártak egy szebb időre. Ez most jött el: októbertől ismét tartanak vetítéseket a Fábri és a Csortos termekben. Új a vászon, a puhán párnázott, bársony moziszékek is alig várják a vendégeket. 46-46 néző befogadására képes a két kisebb urániás terem. 

Ez a hír nemcsak a kapacitás növelése miatt örömteli, hanem a programszervezés is változik: a díszterem mellett így párhuzamosan mehetnek vetítések, sokszínűbb programot, több előadást tudnak garantálni. Figyeljük hát az Uránia új programtábláját, a Fábri és a Csortos termek kínálatát is!

Címkék