Közel 150 éve egyesült Buda, Pest és Óbuda, a jeles nap alkalmából november 18-án, pénteken fővárosi mozikban ünnepelhetünk, melyek izgalmas, új arcukat mutatják meg egy születésnapi minifesztiválon. A Művész, a Corvin, a Puskin, a Tabán és a Toldi a fővárosi kulturális élet kultikus helyszínei, melyeket a Budapest Brand tölt meg szuper programokkal.

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a standup nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Csenki Attilát, Ács Fruzsinát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Szintén a Corvinban láthatjuk majd a Mayberian Sanskülotts zenekart, ezúttal duó felállásában.

A Toldiban november 18-án premier előtt láthatják a nézők a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rapkarrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit – nem mindennapi improvizációs játékával. A Művészben a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein, elektronikus zenére és hardcore/punk vetítésre készülhetnek az érdeklődők. A Tabán moziban pedig a Fortepan csapata idézi fel Budapest múltját fotók és beszélgetések formájában.

Egy híján 150!

A november 18-i programsorozat egyben a Budapest 150 emlékév kezdetét is jelenti. Ünnepeljük meg együtt, hogy a főváros idén belép a 150. évébe. Boldog szülinapot, Budapest!

További információk a rendezvénysorozat hivatalos honlapján találhatók.

Címkék