Ki gondolná, hogy mennyei vaníliás túrógombóccal, színes wrapekkel is gondoskodhatunk a bolygónkról, úgy, hogy közben nem kell órákat főznünk a konyhában? Pedig éppen erre nyílik lehetőségünk a planteenesek új helyén, az OOTON-ban, ahol 100 százalékban növényi alapú finomságokkal várnak.

Nemrég összeszedtük a Széll Kálmán tér környékének legjobb éttermeit, de máris bővül a gasztronómiai kínálat. A Lövőház utca autóforgalom elől nem elzárt végén, az Alaplé Bár mellett nyílt meg az OOTON, amely 100 százalékban növényi alapú szendvicseket, bowlokat, wrapeket és más finomságokat kínál. Nem fog ártani, ha a környék szuper vendéglátóhelyei között lesz az ebédre vágyók szeme sarkában egy olyan grab&go falatozó, ahol a gyorséttermek előnyeit környezettudatos és egészséges szemlélettel ötvözik. Az OOTON-ban a megrögzött húsfogyasztók is kedvet kaphatnak ahhoz, hogy hetente egyszer-kétszer lemondjanak az állati eredetű ételekről, amivel nemcsak a bolygónak teszünk jót, de új, ízletes növényi alapanyagokat is megismerhetünk.

A koncepció mögött a planteenesek állnak, ami garancia a hitelességre, a finom, húsmentes ízekre. A hely évtizedek óta vegán tulajdonosai és a séf, Zsolnay Gergő (a Graphisoft Parkban megszokotthoz hasonlóan) az OOTON-ban is szívvel-lélekkel készítik el nekünk a növényi finomságokat, amiket elsősorban elvitelre vagy házhoz szállítással szerezhetünk meg, de ha éppen nem vagyunk rohanásban, kellemes környezetben ehetünk a picike helyen is.

A kínálatban ott találjuk a Planteenban már megszokott és megszeretett túrógombócot a finom vaníliaöntettel (1490 Ft), ezenkívül színes salátákat, szendvicseket fogyaszthatunk, a hely zászlóshajói pedig a mintegy fél tucat változatban megtalálható wrapek. Ételeinkhez Funky Forest dzsúszokat és a Goosebumps kávéit kóstolhatjuk meg.

Mi a wrapek közül szinte az összeset végigpróbálgattuk, a közérthetőség érdekében ezek nevükben valamilyen húsos ízben már megszokott fogásra utalnak, de 100 százalékban növényi alapanyagból készülnek. Ha nem vagyunk hardcore húselhagyók, akkor a „csirkés” wrapet (2290 Ft) ajánljuk, a „hús” ugyan szójából készült, de az összhatás teljesen olyan, mint egy cézársaláta tekercs formában, jól sikerült megidézni a megszokott ízeket.

Szintén be fog jönni húsimádóknak is a lóbab, cékla és sárgarépa elegyéből készült „húsgolyós” wrap (2290 Ft), nagyon éheseknek különösen ajánljuk, mert nemcsak finom, de laktató is. Az avokádós wrap (2290 Ft) örök klasszikus, a japán halas variációval (2290 Ft) pedig nálunk nem igazán lehet hibázni, mindent szeretünk, ami hasonlít a szusira.

A bowlok színorgiájából csak nehezen tudtunk választani, végül a lila mellett döntöttünk, a szuper színkombinációban őszi zöldségekkel és finom öntettel (2290 Ft). Ha otthonra is szeretnénk valami mártogatóst, akkor a tökös-zsályás kencét ajánljuk, nekünk ez ízlett a legjobban az összes finomság közül.

Mi itt teljesen elteltünk az ízektől, de ha valaki még nagyobb változatosságra vágyik, szendvicsek, többféle édesség és péksüti közül is választhat. A finomságok összeállításánál pedig nemcsak arra figyeltek, hogy csak növényi eredetű hozzávalókat használjanak, de az egészségünket is szem előtt tartották. A tortilla teljes kiőrlésű lisztből készül, a hozzávalók szezonálisak és jó minőségűek, a bolygóra pedig a fenntartható csomagolással is vigyáznak.

Az OOTON elnevezés egyszerre utal a grab&go koncepcióra és az elfogadó és lelkes szemléletre, amellyel arra biztatnak bennünket, hogy együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt, nemcsak azért, mert jó a környezetnek, hanem azért is, mert finom, változatos alapanyagok és különleges ízek várnak ránk.

A gondoskodás alapvető emberi igényünk, így egyre többünk számára válik fontossá, hogy a bolygót kímélve étkezzünk. Ennek az életformának lehet az egyik következő állomása az OOTON. Reméljük, hamarosan egyre több helyen találkozhatunk velük a városban.

Címkék

Elérhetőségek

OOTON 1024 Budapest, Lövőház utca 12. Facebook-oldal