Az ukrajnai Lvivből indult hódító útjára a Piana Vyshnia, a tradicionális ukrán meggylikőr, ami Ukrajna, Lengyelország, Moldova és Románia után Erzsébetvárosba is megérkezett. A Gozsdu-udvar Király utcai bejáratánál lévő italboltban ráadásul a vásárolgatás mellett egész nap fesztiválhangulatban kóstolgathatunk.

Az „ukrán Bécsnek” is nevezett nagyvárosban a meggylikőrkészítés több száz éves múltra tekint vissza. Innen érkezett hozzánk Revaz Charbadze grúz vállalkozó – és meggylikőrrajongó – közvetítésével a Piana Vyshnia, a magyarul „Részeg Meggyre” keresztelt lembergi meggylikőr.

Az örökké nyüzsgő bulinegyed központjának számító Gozsdu-udvar bejáratánál (Király utca 13.) parádésabb lokációt el sem tudnánk képzelni a Piana Vyshnia első budapesti üzletének, mert a rikító színekben pompázó helyiség alapvetően zenés bárként üzemel, ahol jutányos áron (1750 Ft) töltik nekünk csurig a decis poharat, amibe – miután leszürcsöltünk belőle egy keveset – áztatott meggyet is szórnak az orrunk előtt.

Nem vagyunk kifejezetten édesszájúak, ezért külön ki kell emelnünk, hogy ez a cucc bizony erősen addiktív, nem gejl, és elképesztően itatja magát! A 17,5%-os alkoholtartalom pont belesimul, és semmi adalékanyag nincs benne, csupán a tiszta, eredeti, savanykásan édes, telt meggy, ami nagyszüleink természetes, vidéki ízeit hozza, és pillanatok alatt előhívja ifjúkori emlékeinket. 

A kellemes zenétől lüktető és kifejezetten látványosan kialakított bárban a sokféle kiszerelésű (0,1, 0,2, 0,5, 1 liter) likőr mellett Piana Vyshniá-s ajándéktárgyakat is lehet venni, de az igazán nagy truváj – az érdeklődőknek kínált ingyenes kóstolón kívül – a rendszeres, élő zenés bulik, amik az üzlet előtti könyöklőkkel együtt igazi fesztiválhangulatot generálnak az amúgy is rendkívül hangulatos helyen. 

Egy szó, mint száz, aki erre jár, ugorjon be és kóstolja meg a Piana Vyshniát, a „Részeg Meggyet”, és rá fog jönni, hogy nemcsak ajándékvásárlásra vagy a bulik előtti alapozásra tökéletes ez a hely, de a Piana Vyshnia Budapest hamarosan az önfeledt partizások egyik fő központja is lehet

A következő tematikus rendezvény az október 30-án 19 órától tartandó halloweenparti lesz, zenével és profi fotóssal, ahol az este legfényesebb jelmezét ajándékokkal jutalmazzák!

Címkék

Elérhetőségek

Piana Vyshnia Budapest 1075 Budapest, Király utca 13. Facebook-oldal