Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

30 ország 120 kiállítójával és több mint 500 művésszel érkezik az Art Market Budapest

Ismét felpezsdül ősszel Budapesten a művészeti élet, október 6. és 9. között immár 12. alkalommal rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárát, az Art Market Budapestet.

A művészeti seregszemlén idén is számtalan új benyomásra és élményre tehetünk szert, ezúttal közel 120 kiállító vesz részt az eseményen mintegy 30 országból, és 500 feletti művész több ezer alkotását tekinthetjük és vásárolhatjuk meg a Bálna Budapest épületében a korábbi évekhez képest még kiterjedtebb, 8.000 négyzetméternyi kiállítási területen.

A művészeti vásáron számtalan kísérőprogram közül válogathatunk, melyeknek ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont. 

A művészeti vásáron számtalan kísérőprogram közül válogathatunk, melyeknek ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont. 

Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására is vár majd minket, az Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferenciát is itt rendezik meg, és érdemes lesz megnézni a 360 Design Budapest design kiállítását is, ha képbe akarunk kerülni a legújabb trendekkel és innovációkkal.

Az Art Market Budapest idei díszvendégeként Szerbiát üdvözölhetjük, melynek kortárs művészetét külső helyszíneken létrejövő kiállítások és események is bemutatják, így a programsorozat MOST.SERBIA néven több napos művészeti fesztivállá szerveződik.

Az Art Market Budapest programjairól az esemény weboldalán tájékozódhattok, jegyvásárlásra pedig itt van lehetőség.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Kultúra

NYOMIK – még mindig premier előtt

Surányi Judit Nyomik című filmje 2025 körül fog mozikba kerülni, de szerencsére nem kell addig várnunk, ha meg akarjuk nézni: március 9-én egy laza bulival egybekötve lesz a vetítése a Premier Kultcaféban.

Neked ajánlott

A