Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

Éjszakai élet

A Tetris találkozása E.T.-vel meg a graffitivel – A Trash! bár

A Kecskeméti utcában, a Star Wars-kiállítás szomszédságában megnyitott bár a nappalra és a kora estére meg a környék egyetemistáira összpontosít.

Éjszakai élet

Rico és koktéljai – Megnyílt a Seven Cocktail Bar a Wesselényi utcában

Hosszú évek óta az egyik kedvenc bartenderünk, Kormos Richárd, alias Rico, a tokaj-hegyaljai Seven Hills Distillery nemzetközi márkanagykövete egy vadonatúj helyen keveri nekünk a jobbnál jobb italokat Erzsébetvárosban. A Seven Cocktail Bar alapvetően a Tokaj gin brandbárja, azonban ennek csak kisebb hangsúlyt ad az itallapon, hiszen közel 250 spirit és több mint 80 koktél közül válogathatunk.

Számunkra Erzsébetváros külleme közel sem leharcolt, sokkal inkább patinás, és egyedi hangulatát is az adja, hogy a múltat nem eltörli, hogy helyére újat építsen, hanem a határokat feszegető, lázadó, kortárs szellemiség új, modern tartalommal tölti meg az ódon és sokszor vad történelmi időszakokat is átélt falakat.

Ezért a VII. kerület maga a történelem és a kortárs modernitás. Többször leírtuk, mennyire rajongunk Erzsébetvárosért, ahol a Kazinczy és az Akácfa utca mellett a Wesselényi is bőven megérdemelne egy önálló cikket. Ennek az izgalmas utcának a sokszínűségét rajzolja tovább a két hete nyílt Seven Cocktail Bar, ami a város- és országszerte jól ismert Kormos Richárd, vagyis Rico szakmai irányításával új célpontunk és törzshelyünk lett a kerületben.

Habár a Seven Cocktail Bar alapvetően a tokaji Seven Hills Distillery brandbárja, szándékosan nincs rommá brandingelve, nem lóg mindenhol az arcunkba a logó, hogy mást ne is lássunk ezen az amúgy igazán remek tokaji ginen kívül, csupán egy kis elegáns hangsúlyt kap az itallapon, és mi kedvünkre válogathattunk a lenyűgöző kínálatból. 

Amikor Mészáros-Komáromy Dénes, a bodrogkisfaludi lepárló alapítója először felment a Várhegy tetejére és szétnézett, akkor 7 hegyet (dombot) tudott megszámolni. Innen jött a névválasztás, és mivel szeretik a számmisztikát, tudatosan a VII. kerületben kerestek üzlethelyiséget a leendő bárnak. A signature-koktél-lap is a cégnévre épít, mert mind a 7 signature-koktél valamilyen Hillhez köthető, legyen az ténylegesen egy hegy, mint a Fudzsi, egy F1-es versenyző, mint Damon Hill, netán egy zenekar, mint a Cypress Hill, vagy akár csak egy asszociáció, mint a Heartbreaker koktél esetében az EKG-görbék hegyekre emlékeztető képe.

Rico a klasszikus koktélok hatalmas rajongója és elhivatott népszerűsítője, így több mint 75 (!) klasszikus szerepel a signature-koktélok mellett az itallapon, mi azonban első körben az utóbbiakból kóstoltunk néhányat. A Liquid Munchies (jamaikai rum, mezcal, mandulatej, fahéjszirup, cseresznyés CBD-olaj – 3400 Ft) nevét a korszakalkotó és stílusteremtő latin-amerikai zenekar, a Cypress Hill inspirálta, melynek tagjai elkötelezett hívei a marihuána legalizálásának, kedvenc „munchies”-ük (amit betépve nassolni szoktak) pedig a fahéjas churros. Egy nap maximum kettő fogyasztható belőle a CBD-olaj miatt.

Ilyen felütés után Olaszországba tettük át a székhelyünket, és a Róma 7 dombja inspirálta Indigeno koktélt (Tokaj gin, amaretto, kapribogyós cordial, száraz vörösbor, olívás mascarponehab – 3400 Ft) választottuk másodiknak. Az olívát ritkán használják édes komponensekkel, pedig csodásan passzol az enyhén édeskés mascarponehabhoz. Nagyon vagány koktél, amiben gyakorlatilag az összes alapízt egyszerre érezzük.

Három a magyar igazság, de megfogadtuk, hogy utána tényleg megállunk, hiszen kint 34 fok volt, és még csak délután 5 óra. Utoljára pedig a Fujisanra (japán whiskey, szaké algával és datolyával áztatva, red vermouth, narancsolaj, füstsós algakruszta – 3600 Ft) esett a választásunk, amit – jól sejtitek! – a japán Fudzsi hegy méltósága és misztikuma ihletett. Egyrészt itt az alapízek kiegészülnek a Japánban (is) nagy becsben tartott umami ízzel, és érdemes megkóstolni az italt magában és a pohár szélén lévő algakrusztával is, mert döbbenetes a különbség!

A Sevenben a hosszú évek alatt felszedett tudást próbálják minél több érdeklődő vendégnek átadni, miközben egyrészt alapanyagközpontú koktélokban gondolkodnak, másrészt a „no waste movement pazarlásmentes és fenntartható gondolkodás részeként szem előtt tartják a helyi és a környékbeli alapanyagok felhasználhatóságát. A báros világ nem sznob és távolságtartó, hanem nyitott, barátságos és befogadó, Ricóék a Sevenben pedig különösen jó fejek. Ha szeretitek a jó italokat és a remek társaságot, akkor (velünk együtt) hamarosan ti is törzsvendégek lesztek. Ott találkozunk! Szerdától szombatig.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Új egységet nyitott a Salve, már Újbudán is kapható Ferencváros egyik legjobb pizzája

Könnyed tészta, remek olasz alapanyagok, friss saláták, kedves kiszolgálás – Újbudán is van már Salve pizza!

Gasztró

Keződik az asztalfoglalás a jubileumi, meghosszabbított Országos Étterem Hétre

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.

Neked ajánlott

A