A NOS vintage- és designbolt idén nyáron a Balatonra költözött, ahol pop-up vásárokat tart, miközben a budapesti üzlet zárva tart, kivéve a kirakatot, ami különféle kreatív koncepcióknak szolgál bemutató helyszínéül (Kirakat Koncept a projekt neve). Júliusban és augusztusban kéthetes váltásban érkeznek a projektek, melyek művészi eszközökkel hívják fel a figyelmet társadalmi, szociális és ökológiai problémákra.

Az első etapon már túl is vagyunk, július 11-én zárult Rácz Dominika, a midealista Instagram-oldal készítőjének fotótárlata. Jelenleg – július 23-ig – Bagaméri Gergely munkája látható a kirakatban, a vidám hangulatú, Jó napod volt? címet viselő street artos mű. 

Július 23. és augusztus 10. között a Társadalomklinika Egyesületé lesz a kirakat. Ők a szegregátumok komplex fejlesztésével, a Tanodák működtetésével és ifjúsági szociális szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak. Kirakat Koncept-kiállításukon a teljes épületeket befedő falfestmények képei, a táborban készült képek és a gyerekek kézművesprogramokon alkotott művei lesznek láthatók. Augusztus 10. és 22. között a Haniko művésznéven alkotó Herbert Anikó Hirundo (Fecske) című munkája látható, ami azért kongatja meg a vészharangot, mert eltűnhetnek itthonról a fecskék. Az utolsó tárlat (augusztus 22–29.) Hipp Tündéé, aki a médiában nap mint nap látható távoli, egzotikus tájak és különleges helyszínek helyett a saját mikrokörnyezetében keresi és találja meg a szépséget.

A NOS balatoni projektjeiről egy másik cikkben számoltunk be, amit itt tudtok elolvasni. 

Címkék