Október 15-én új városi fesztivál debütál az Akvárium Klubban a Liszt Ünneppel közös szervezésben, melynek célja, hogy a nemzetközi színtér legizgalmasabb előadói közül válogathasson a közönség az ősz hangulatához igazítva. Itt lesz többek között a Black Country, New Road, Westerman, Michelle Gurevich, az Efterklang és a Night Beats is.

Érkezik Westerman, akiről 2020-ban a következőt nyilatkozta Elton John a Twitteren: „Nagyon büszke vagyok az első lemezemre, ami 1969-ben jelent meg. Azonban Westerman első lemeze sokkal jobb, mint az én első lemezem! Ez most a kedvencem és az év eddigi legjobb albuma.”

Westerman szólókoncertje mellett a nap egyik legjobban várt fellépője a The Times által 2021 legizgalmasabb új zenekarának kikiáltott Black Country, New Road. Kétségtelenül kevés zenekar hangzik úgy, mintha egy anarchisztikus klezmerbanda kortárs klasszikus zenei motívumokkal díszített rave-et játszana, az NME pedig ezt a lehető legmagasabb pontszámmal honorálta a tavalyi debütáló albumuk és a 2022-es második lemezük megjelenésekor.

A NagyHallban lép fel a 10 évvel ezelőtt az A38 Hajón az év legjobb koncertjét varázsoló dán Efterklang és a sötét, intim balladái miatt Kelet-Európában hatalmas népszerűségnek örvendő Michelle Gurevich. Az orosz zsidó bevándorlók gyermekeként Torontóban született énekesnő a berlini Berghainben dupla telt házas koncertet adott 2019-ben.

A Volt Lokál leginkább feltörekvő előadóknak ad helyet október 15-én, így az Adrienne Lenker (Big Thief) producerével dolgozó kanadai Sister Ray, a Rolling Stone magazin szerint Kanada legnagyobb reménysége, Charlotte Cornfield, a Current Joysszal közös lemezt kiadó BOYO és a Boy Pablóval közös dalt jegyző svéd indie pop előadó, Jimi Somewhere is fellép az Akvárium Klub legkisebb termében. És ez még nem a lista vége, az amerikai Night Beats első budapesti koncertje is az Isolation Budapest keretein belül valósul meg, valamint szintén itt debütál az idei Glastonburyn is fellépő THE GOA EXPRESS.

A fesztivál nyár végén jelenti be az újabb neveit, köztük a magyar előadókat. Az eseményre a jegyértékesítés június 24-én, pénteken 11 órakor indul. További részletek a hivatalos Facebook-eseménynél.

Címkék