Nagyszabású, egész nyáron át tartó kulturális eseménysorozat veszi kezdetét az Orczy-tó partján június 9-én. Az Orczy Summer Chill 44 estén át szórakoztatja mindazokat, akik a szokásos esti beszélgetés-koccintás mellé remek zenét, jó filmeket, mesés helyszínt képzelnek el. Jazz, pop, soul, funk, folk és komolyzene is szól majd a kertben, csütörtökönként pedig magyar sikerfilmeket nézhetünk náluk, kényelmes piknik párnákon, pattogatott kukoricával a kézben. Ugye találkozunk?

Június 9-én egész nyáron átívelő ingyenes programsorozat indul a vadregényes Orczy-parkban, ahol minden korosztályt szívesen várnak, aszerint, hogy melyik nap találják meg a kedvenc zenei műfajt, a favorit filmet. Az Orczy Summer Chill minden, amire a környék vágyott: hangulatos, tematikus napok, zöldövezetben, kezdetben madárfüttyel, az est végén tücsökdallal. Annyira kellenek az ilyen terek a városba, és mindig üdvözöljük a hasonló kezdeményezéseket is!

A program szerint a csütörtök a filmeké és a kertmozié. Ha mindig is vágyad volt, hogy lazán elheveredj a fűben vagy puha párnákon és a kellemes pesti éjszakában nevess vagy éppen sírj igazi magyar klasszikusokon, akkor itt a helyed! Koktél, sör, fröccs és popcorn is megoldott persze, ahogy a legjobb ízléssel válogatott örök kedvencek, kultfilmek is. Dőlj hátra, ragadd meg kedvesed kezét (vagy az illatozó popcornos zacskót) és csak figyeld a lampionok fényében az 1934-es Meseautót, a Csinibabát (igen, itt is reszketni fog a hold a tó vízén), a Megáll az időt. Vagy nézd újra a Kopaszkutyát, a Szeleburdi családot, a Sose haliunk meget, a Szerelem első végig című sikerfilmet. Igazi csemegének számít a Régi idők focija, de cenzúrázatlan vetítik majd A tanút. Látni kell újra!

Pénteki napon a popkoncerteké a sor: Pély Barna Band, Horányi Youli és zenekara, Oláh Ibolya, a Sansz, Magidom, a Roy és Ádám trió, Dé, Kozma Orsi Quartet, Kiss Attila Band feat. Urbán Orsi, Tóth Vera Quartet és Áron András "Apey" lép fel. Szombaton a jazz, a blues, a soul és egyéb izgalmas műfajok nagyszerű előadóival találkozunk az Orczy Summer Chill jóvoltából. A teljesség igénye nélkül eljön például a Varga Tivadar Trió és Szulák Andrea, Elsa Valle, a Budapest Ragtime Band, a Mörk Duó, a Barabás Lőrinc Quartet, a Hét Hat Club is. 

A vasárnap a folk, a klasszikus műfajok bűvöletében telik, ekkor is 20:00 és 20:30-kor kezdődnek a koncertek. Eljön a Capriccio vonósnégyes és Götz Nándor, a Leggiero Szaxofon Quartet, a Honvéd Férfikar, a Napfonat, Szirtes Edina Mókus, Kalmus Felicián, a Sárik Péter Trió, a Pandóra Projekt is. 

23:00 óráig tart nyitva a park, ezidáig ejtőzhetünk náluk akár a mozis programra, akár a zenei eseményekre, vagy csak pihenni érkezünk.  A koncertek 20:00-kor és 20:30-kor kezdődnek, a filmek pedig 20:45-kor. A parkolás a környéken 18:00-ig fizetős, hétvégén pedig ingyenes.

Fontos tudni, hogy az M3-as metró rekonstrukciója miatt megváltozott az eddig megszokott közlekedési rend a vonalon: a Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, illetve a Semmelweis Klinikák felől gyalog vagy MOL Bubival közelíthető meg. A metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárosi területeket.

Június 18-tól augusztus 14-ig tartó időszakban a metró csak Újpest-központ – Göncz Árpád városközpont között szállít utasokat. Ebben az időszakban a pótló autóbuszok a Göncz Árpád városközpont – Kőbánya-Kispest közötti szakaszon közlekednek, és kiszolgálják a Nagyvárad teret is.

Részletek és további információ itt. 

Címkék