A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szoborparkká varázsolta a Fiumei úti sírkertet abban az értelemben, hogy a síremlékek legfontosabb szobraira QR-kódokat helyeztek el, melyek segítségével minden információt megtudhatunk az adott szoborról.

A Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) fenntartásában található több budapesti temető, melyek ismertségét tűzte ki célul a szervezet. Ehhez pedig a digitális világot hívták segítségül. Két éve indították útjára a FiumeiGuide applikációt, amit most a Szoborpark-projekt követ, ami úgy tekint a sírkertre, mint kiállítótérre, méghozzá azon az alapon, hogy a síremlékek némelyike művészeti alkotásként is értelmezhető. 

A projekt részeként eddig összesen 50 szobrot választottak ki, és 23 parcellánál helyzetek el QR-kódot, melyek segítségével elsősorban nem arra kapunk választ, hogy pontosan ki nyugszik a sírban, hanem arra, hogy az adott alkotás milyen művészettörténeti értékkel bír. A kóddal a Fiumei úti sírkert weboldalára juthatunk el, ahol minden információt megkapunk a szoborról, az alkotóról, és mindezt nemcsak magyar, hanem angol nyelven is. 

Címkék