40 dokumentumfilmmel gazdagodott a Verziótéka, a 18 éves Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál online streamingplatformja. Hazánk első dokumentumfilmtárában az elmúlt évek fesztiváljainak legizgalmasabb alkotásait, díjnyertes és közönségkedvenc munkákat tekinthetünk meg.

Az elmúlt 18 évben a Verzió Filmfesztiválon közel ezer dokumentumfilmet mutattak be, amelyeket az utóbbi két évben online is meg lehetett nézni. Az alkotások közül 40 film már hosszú távú online elérhetőséggel is rendelkezik, hála a Verziótékának, a fesztivál online filmtárának.  

A tékában jelenleg 40 film érhető el, amelyek rengetegféle izgalmas témát feszegetnek, például az amerikai egészségügyi rendszer árnyoldalairól (Amíg el nem fogy a szó), a brexithez vezető út egyes elemeiről (Négy évszak egy nap alatt) vagy a világ legnagyobb menekülttáborának életéről. A sokféle téma között kiemelt szerep jut a környezetvédelemnek (Föld, Erdőrablók). Az ukrán dokumentumfilmek, például a Semmi sem mutatja, amelyben a donyecki háborúban traumatizált őrnagy pszichiátriai kezelésébe és kínzó emlékeibe kapunk bepillantást, most szomorú aktualitást is nyernek.

A Verziótéka ITT érhető el, a filmek minimális kölcsönzési díj ellenében tekinthetők meg. A használat feltételeiről bővebben ITT olvashatunk. A következő, 19. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 2022 novemberében lesz.  

Címkék