Hamarosan búcsút inthetünk a böjti időszaknak, és jön a húsvéti dőzsölés és lakomák ideje. Akár mi megyünk vendégségbe, akár hozzánk jönnek vendégek, ez a hét már a felkészülésről szól, itt az idő beszerezni a sonkát, a tojást, egy finom bort az asztal közepére, a vendégváró italokat, na meg a csokinyuszikat és a húsvéti kalácsokat. Ha idén szeretnénk valamivel feldobni az ünnepi hétvégét, akkor látogassunk el a Hegyvidék Bevásárlóközpontba, ahol a Culinaris legújabb boltja, a Hússzabóság vagy a Swiss Selection igazi ínyencségekkel készül. Mi már telepakoltuk a kosarunkat, és most eláruljuk, milyen finomságok kerültek bele.

Húsvéti bevásárlás

A húsvét egyértelmű sztárja a sonka, ezért első utunk a Hússzabósághoz vezet, ahol a legkiválóbb sonkák várnak ránk, ráadásul nemcsak a húsok pompásak, de a kiszolgálás is szakértő, bármikor jövünk ide, mindig kapunk pár mestertippet az elkészítéssel kapcsolatban. Az ünnepi menü másik főszereplője a bárány, amiből itt szintén prémiumminőséget találunk, de házi tojással és tormával is készülnek az ünnepekre.

Következő állomásunk a Culinaris, mely április elején nyitotta meg eddigi legnagyobb és legmodernebb üzletét a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, és azonnal felkészült az ünnepekre, legyen szó friss zöldségekről, péksütikről vagy édességekről. Ha unjuk a sima mustárt és a tormát, akkor itt biztos, hogy találunk valami ínyencséget, például a Tracklements céklás tormáját vagy a Bornibus zöld borsos mustárját. Érdemes a hidegpultnál is elidőzni, ugyanis kiváló antipastik közül válogathatunk, húsvétra például a tormás csülökkrém kihagyhatatlan.

A sonka és a torma mellett a húsvét elengedhetetlen része a kalács, melyet a tavasz egyik hírnökével, a medvehagymával turbóztak fel a Culinarisnál, de a kínálatban találunk sonkás-tormás töltött kalácsot is.

Édes élmények

Természetesen a húsvét nem lenne az igazi édességek nélkül! A Culinarisban az édes kalácsok mellett megtaláljuk a colombát (a hagyományos olasz mandulás kuglófot), mely biztos, hogy az ünnepi asztal éke lesz. A colomba hasonlít a panettonéhoz, de mazsola helyett kandírozott gyümölcsökkel készítik, sütés előtt galamb formájúra igazítják (nem véletlen, hiszen a colomba 'galamb'-ot jelent), végezetül cukordarával és mandulával szórják meg. 

Ha pedig még több édességre vágyunk, vagy szeretnénk beszerezni a csokinyuszikat és a -tojásokat, akkor irány a Swiss Selection, a svájci csokik Mekkája. Itt akár mi is összeválogathatjuk a kézműves bonbonok és trüffelek közül saját meglepetéscsomagunkat, de megtaláljuk a legkiválóbb svájci csokimárkákat is, melyek igazi különlegességekkel készültek a húsvétra.

Érdemes beugrani a Pataki Cukiba is, ha már csak a desszert vagy egy finom torta hiányzik az ünnepi asztal közepéről, itt a legkiválóbb édességek közül válogathatunk. Például egy klasszikus dobostorta vagy egy igazán tavaszias málnás fehércsoki-torta biztos feldobja az ünnepeket, de a húsvéti fonott kalácsot is megtaláljuk a kínálatban.

A nagy koccintásokhoz

Ha húsvéti lakoma, akkor a bor sem hiányozhat az asztalról, ezért a következő állomásunk a Bortársaság, ahol a legkiválóbb hazai borok közül válogattunk. Húsvétra például a friss és könnyed egri St. Andrea Napbort ajánljuk, vagy stílusosan válasszuk a Ruppert Pince egyszerűen csak A Nyúl névre keresztelt fehérborát.

Az ünnepi italokról a Culinaris Wine & Spiritben is gondoskodhatunk. Ha a locsolókat a piros tojás mellett egy finom pálinkával is megkínálnánk, akkor itt biztos találunk kedvünkre valót. De ha egy könnyed ünnepi vendégségre készülünk, akkor gondolkodhatunk egy frissítő gin-tonik elkészítésében, vagy válogathatunk a kézműves sörök közül. A kiszolgálás nagyon kedves, így merjünk bátran tanácsot kérni!

Ünnepi meglepetések

Mint minden ünnep, a húsvét is a családról és a gyerekekről szól. Azt már elárultuk, hogy hol találjuk a legjobb csokikat, de ha szeretnénk mással is meglepni a gyerkőcöket, akkor érdemes benézni a Játéksziget üzletébe, de ha itt épp nem találnánk semmi kedvünkre valót, akkor irány a Líra, hiszen egy jól megválasztott könyv mindig szuper ajándék. 

Ha vendégségbe megyünk, akkor a könyvesboltban a házigazdák ajándékáról is gondoskodhatunk, de ha egy szép virágcsokorral toppannánk be szeretteinkhez, akkor a Brandt Virágba érdemes benézni. A csodás tavaszi csokrok mellett itt az ünnepi dekorációhoz is találunk ötleteket.

Vásárlás utáni lazításhoz

Ha már kellően elfáradtunk a húsvéti bevásárlásban, akkor érdemes megpihenni a Hegyvidék Bevásárlóközpont éttermeiben. Ha valami különlegesre vágyunk, akkor az Acai Spotot ajánljuk, ahol kipróbálhatjuk a friss acai gyümölcssörbetből készült bowlt, de ha inkább valami sósat ennénk, nem a bogyós superfoodot, akkor is számos vegán vagy vegetáriánus, egészséges étel, wrapok, szendvicsek, jó adag saláták közül választhatunk, amelyekhez különböző, akár gabonatejes specality kávét ihatunk.

Maison Buda szuper opció, ha egy kiadós, ráérős reggelire vágyunk, vagy ha napközben keresünk változatos, modern fogásokat ebédre vagy éppen vacsorára, ami mellé pazar koktélokat fogyasztanánk. 

Jót enni és inni, nápolyi pizzával, al dente tésztával, mediterrán ízkavalkáddal, jó borokkal, finom koktélokkal, olaszos könnyedséggel, közösen, együtt élvezni az életet – mindezt megtehetjük a Felicitában. A helyet azoknak ajánljuk, akik vágynak a felső kategóriás olasz fogásokra, az új ízekre, a csavaros kombinációkra, és minőségi időt szeretnének eltölteni egy szuper környezetben.

A Hegyvidék Bevásárlóközpont pontos nyitvatartásáról és az ünnepi ajánlatokról itt találtok további infókat.

Címkék

Elérhetőségek

Hegyvidék Bevásárlóközpont 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12. Facebook-oldal Weboldal