Hiába ismerjük Budapestet úgy, mint a tenyerünket, mégis sokszor elámulunk, hogy milyen lélegzetelállító tud lenni a fővárosunk. Ez megesik a rakparton sétálva vagy a Gellért-hegyről lepillantva, netán a Szabadság hídon átkelve. Viszont van egy helyszín, ahonnan ritkán látjuk a várost: a Duna közepéről egészen különleges perspektívából vehetjük szemügyre Budapestet, mintha egy film díszletei között ringatóznánk. Kezünkben a Kapitány Jegeskávéjával, majd a naplemente mellett a Duna Tonickal, végül az esti fények között lebegve egy pohár proseccót kortyolgatva tényleg filmsztárnak éreztük magunkat. Búcsút intettünk a zsúfolt városnéző hajóknak, és kipróbáltuk a nappal meghitt kávézóként, este pedig elegáns koktélbárként működő exkluzív sétahajót, a Duna Cruises-t.

Úszó koktélbár és kávézó

Ha egy budapesti városnézésre gondolunk, akkor elsősorban a zsúfolt turistabuszok és -hajók jutnak eszünkbe, azonban a Duna Cruises teljesen új szintre emeli a sétahajózást, így nemcsak a külföldi turistáknak, de azoknak is szuper élményt nyújt, akik már jól ismerik a várost. A Citadella hajó fedélzetére egy hűvös márciusi délután érkeztünk, és úgy éreztük, mintha egy kellemesen otthonos kávézó és egy elegáns koktélbár tökéletes kombinációjába csöppentünk volna.

A kívül-belül modern eleganciával felújított hajón 18 darab két,- és négyszemélyes privát box vár ránk, amit előzetesen a honlapon tudunk lefoglalni. A hatalmas üvegablakokon kipillantva rögtön látszik, hogy remek kilátás nyílik a Dunára, a jól elkülönülő privát tereknek hála pedig zavartalanul élvezhetjük a városnézést, érkezzünk négyen, hárman vagy akár kettesben.

Első osztályú panoráma

A hajó belsejéből lenyűgöző a kilátás, de a panorámás fedélzeten kerül igazán testközelbe a város. A hűvös tavaszi időben csak egy kis időre merészkedtünk fel, ugyanis nehéz volt elhagyni a meghitt belső tér kényelmét. Berendi Dávidtól, a Duna Cruises marketing menedzserétől megtudtuk, hogy a tervek szerint nyáron már a hajó orrában kialakított lounge-részre is foglalhatunk helyet. Dávid azt is elárulta, hogy a hajó több érzékünkre is hat, ugyanis míg a szemünket a csodás panoráma, az ízlelésünket a kiváló italok, addig a szaglásunkat a belső térhez megalkotott egyedi illatkoktél varázsolja el.

A hajó mindennap 10 és 20 óra között, 1,5 óránként indul a Március 15. térről, és oda is tér vissza. A 10-es dokkot nem lehet eltéveszteni, a Duna Cruises elegáns hajóját, a Citadellát rögtön kiszúrjuk. A hajó a Duna legszebb budapesti szakaszát járja végig, érintve például a Gresham-palotát, a budai Várat és az Országházat is. A látnivalókról rövid leírást találunk az itallap elején, egy QR-kód segítségével pedig többet is megtudhatunk az elénk táruló panorámáról.

Napszaktól függően különböző tematikák szerint indul a sétahajókázás, a reggeli órákban (a Cappuccino járaton) a kávékülönlegességek kerülnek a középpontba, majd jönnek a limonádék, a proseccók, a desszertek, a hungarikumok, a borok és végül a koktélok, járattól függően pedig akár 25% kedvezménnyel fogyaszthatunk a különböző tematikákon belül.

A Duna Cruises az évszaknak és az alkalmaknak megfelelőn mindig készül újdonságokkal, nagy sikere volt a hajókázásnak Valentin-napon, és ne feledkezzünk meg róla, hogy közeledik az húsvét is is, ez az élmény pedig különleges élmény lehet a hosszú hétvégére. A sétahajó tökéletes helyszín romantikus randikhoz (történtek itt már lánykérések), de akár egy üzleti megbeszélésnek is exkluzív helyszínt kínálhat az első osztályú, panorámás járat. A hajót magánrendezvényekre is lefoglalhatjuk, esküvőknek, céges programoknak is helyet adhat, de a rugalmas csapatnak köszönhetően bármilyen egyedi ötlettel megkereshetjük őket.

Szerelembe esni a várossal

Ha – hozzánk hasonlóan – valaki délután nem vágyik másra, mint egy remek budapesti programra és egy jó kávéra, az a legjobb helyen van a Duna Cruises hajóján. Olyan kávékülönlegességek közül csemegézhetünk, mint a törökmézzel megbolondított Kapitány Jegeskávéja, a Kazánmester kávélikőrös jeges italát szintén kár lenne kihagyni. A Gundel kávét is megkóstoltuk, ami nevéhez hűen a Gundel-palacsinta diós jegyeit hordozza az ízletes diókrémnek köszönhetően.

A limonádéknak is nehéz ellenállni, a jázmin-áfonya és az uborka-licsi kombináció tökéletesen működik. Nem gondoltuk volna, hogy a hűsítő italok kortyolgatása külön élmény lehet, de a kristálypoharakban érkező, művészi színkavalkádot idéző limonádékkal a kézben ringatózni a Dunán tényleg felejthetetlen. És akkor még nem kóstoltuk a koktélokat! A perzsa rózsás, borókabogyós Duna Tonic, a Zöld Almás Mojito és a vodkás, citromos, kékben úszó Duna Breeze elkészítését még nézni is élvezet, a profi bartenderek keze úgy jár, mint a villám.

Ahogy a város kezd alkonyi fénybe borulni, és a lilás-rózsaszín háttérben megy le a nap, olyan, mintha egy képeslapba csöppentünk volna. Ilyenkor újra és újra szerelembe esünk a várossal

Egy pohár proseccóval a kezünkben, miközben kigyúlnak a város esti fényei, pedig már nem is tagadhatnánk, hogy egy romantikus film főhőseinek érezzük magunkat...

További információért és jegyvásárlásért kattintsatok ide.

Címkék