Várhatóan 2023 tavaszán nyit meg a felújított Corvin Áruház a Blaha Lujza téren. Az elmúlt években lekerült róla a bádoghomlokzat, a járókelők újra láthatták, milyen volt egykor az ország egyik legelegánsabb áruházának homlokzata. A tervek szerint az alsó szinteken üzletek, míg a felső szinteken irodák kapnak majd helyet.

2018-ban tűnt el a Corvin Áruházat borító alumíniumburkolat – szaknyelven uxaflexborítás – és tárult fel az ország egyik legelegánsabb áruházának számító épület klasszicizáló, palotákat idéző homlokzata. A felújítási munkálatok azóta is tartanak, de ahogy a 24.hu megírta, várhatóan jövő tavasszal nyitja meg kapuit a kész épület: üzletekkel és irodákkal. 

Az ország első (mai értelemben vett) plázájában volt az ország első mozgólépcsője is. A világháborúban megsérült, kiégett és kifosztották, az épületet államosították. A bádog a metró építése során került rá: amikor átalakították a Blaha Lujza teret, úgy gondolták, az áruház épületét is modernizálják.

Az épületben a -1., 0. és 1. emeletek kereskedelmi és vendéglátó funkciót kapnak, míg a 2. és az 5. emelet között irodákat alakítanak ki. Az M-Teampannon tervei szerinti homlokzatrekonstrukció részeként az épület visszakapja a domborműveket, a meanderként futtatott díszítősorokat is, de az áruház valamikori díszudvara is megújul – olvasható a 24.hu-n. A felújított épület várhatóan 2023 tavaszán nyílik meg.

Címkék