Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró Hírek

Világbajnok pisztácia – Olaszországi fagylaltversenyen nyert a Fazekas Cukrászda fagyimestere

Fazekas Ádám, a családi vállalkozásként működő Fazekas Cukrászda fagyimestere nyerte decemberben a Gelato Festival World Masters nevű nemzetközi versenyt, amit nyugodtan hívhatunk fagyi-világbajnokságnak is. Az édességet idén márciusban az olaszországi Riminiben, a Sigep expón a közönség szeme láttára is elkészíti az ismert cukrász, a kíváncsiak pedig Budapesten, a nyári forróság beállta előtt is elnyalhatnak egy gombócot.

Fazekas Ádám neve ismerős a fagyizás szerelmeseinek körében, hiszen természetes alapanyagokból készült fagyijai már évek óta kóstolásra hívnak nyaranta a XVI. kerületi Fazekas Fagylaltozóban. 

A pékcsaládból származó cukrász márciusban vesz majd részt Riminiben a Sigep expón, ahol a nagyközönség és a szakma szeme láttára kell majd elkészítenie a fagyit. A nyertes tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert szintén teljesen természetes alapanyagokból készül.

A cukrászda magokból készült jeges finomságai már eddig is a budapestiek kedvencei voltak, a pisztácia és a málnavelő pedig több nemzetközi elismerést is magáénak tudhatott. A kizárólag természetes, prémium-alapanyagokat tartalmazó fagylalt eddig csak a nyári szezonban volt elérhető, most azonban a téli időszakban is megkóstolhatjuk a világbajnok ízt a cukrászdában, olyan kedvencek mellett, mint a csokoládé, a vanília, a sós karamell, a tökmagolaj, a mangó és a málna. A szezon kezdetével pedig a választék még tovább bővül majd.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Neked ajánlott

A