Szeptember 18-án és 19-én idén utoljára lesz autómentes a pesti alsó rakpart Eötvös tér és Közraktár utcai szakasza, úgyhogy elő a futócipővel, a görkorival és a biciklivel, és suhanjunk még egyszer, utoljára végig a Duna mentén.

Imádtuk, hogy idén is miénk volt a pesti alsó rakpart, ahol végre szabadon mozoghattunk, sétálhattunk és ücsöröghettünk a Dunához közel. Idén még egyszer, utoljára az Európai Mobilitási Héten, az Autómentes Hétvégén lehet miénk az Eötvös tér és a Közraktár utcai szakasz, ami tulajdonképpen kísérleti laboratórium volt nemcsak a tervezők és a városvezetők számára, hanem a lakosságnak is: megtanultuk, milyen máshogy használni egy tiszta beton közterületet. 

Ahogy azt már többször megírtuk, a rakpartok gyalogosbarát megújítása a pesti alsó rakpart Kossuth Lajos tér és Margit híd közötti szakaszán indult el, és ha elkészül, akkor egy zöldebb, fákkal telibb sétányon tölthetjük a szabadidőnket, és végre a belvárosban is közel lehetünk majd a Dunához. 

A Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő projektjeihez csatlakozva megkezdődött a vízhálózat korszerűsítése is: a Kossuth Lajos tér és a Margit híd közötti szakaszon, valamint a Kossuth Lajos tér és a Március 15. tér között három kilométeres szakaszon épül új ivóvízvezeték. 

Címkék