Tavaly ilyenkor sok más mellett a művészeti programokat is nélkülöznünk kellett, azonban most extra lendülettel robbant be az ősz Újbudán, ahol a B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Karinthy Szalon is remek programokkal készül.

Kiterjesztett jelen, avagy furcsa viszonyunk az időhöz

A B32 Galériában szeptember 29-én nyílik Góra Orsolya és Halmi-Horváth István festőművészek, valamint Somogyi Emese szobrászművész közös kiállítása, mely az utóbbi egy évben megváltozott viszonyunkat vizsgálja az idővel. A kiterjesztett jelen azt az idősávot jelöli, amelyben a kiállított munkák készültek. Három alkotó három különböző kifejezési móddal viszonyul a megváltozott időérzékeléshez, mégis közös találkozási pontok mentén, új művekkel vizsgálják a nagyközönség számára is izgalmas kérdéseket. A kiállítást október 22-ig tekinthetjük meg.

Prémium Art Fair a B32-ben

Október 16-án a kortárs iparművészeké lesz a főszerep a B32-ben, ugyanis több mint 40 kiállítóval érkezik a dizájnvásár. A Prémium Art Fairt a B32 Galéria és Kultúrtér szervezi évek óta, a rendezvényre rendszeresen a legnevesebb iparművészeket hívják meg kiállítani és árusítani évente három alkalommal, ezúttal októberben, a Budapest Design Week programjaként. A kiállítók között szerepel például Abaffy Klára, Bartha Ágnes, Bráda Judit, Edőcs Márta, Gera Noémi, Gyulai Nati, Király Fanni, Kuti Krisztina, Lublóy Zoltán, Csimota Kiadó, ETNOMÁD, Rofusz Kinga, Segesdi Bori, Szegedi Katalin, Smetana Ágnes, Tóth-Vásárhelyi Réka és Trom Kata.

Balatoni utazás a Karinthy Szalonban

A Karinthy Szalonban is pörögnek az események, ugyanis október 19-én nyit Péterfy Ábel festőművész kiállítása, mely képzőművészeti utazásra invitál minket a Balaton körül. Péterfy Ábel gyerekkora óta a Balaton partján él, számára a természetközeli életforma egyben tudatosan vállalt klasszikus festői út is. Ahogyan a régi tájképfestők, úgy járja a tóparti vidéket vázlatfüzetével, majd a benne feljegyzett, felskiccelt témákat a műtermében dolgozza fel. Művészetére inspiráló hatást gyakorol kedvenc sportja, a szörfözés, valamint a drón újszerű perspektívájának alkalmazása. Előbbinek köszönhetően a víz közepéről szemlélheti a tavon és az égen hirtelen végbemenő átalakulásokat, utóbbi pedig arra ihlette, hogy a vitorlázókat vagy épp a jeges Balatont megörökítő képeit madártávlatból fesse meg. 

Címkék