Gianni Annonit senkinek sem kell bemutatni, aki valaha szeretett volna olasz kategóriában jót enni Budapesten. Most a vírushelyzet miatt bezárt Société étteremből már ismerős Haraszti Zsolt head séf, illetve Kovács Renátó és Vass Ferenc chefekkel új, magyaros vizekre eveznek. Új éttermükben olyan közép-európai konyhát ismerhetünk meg, amely hazai prémium-alapanyagokkal hoz új színt Buda fokozatosan erősödő gasztronómiai kínálatába.

A Tabán oldalában, csodálatos kilátással a Várra és Budára, az Oxygen Wellness Naphegy épületében találjuk az új, Terra éttermet. A hely adottságai nagyon jók, a terasz hatalmas, a belső tér tágas, van gyermekmegőrző, és még parkolni is könnyedén lehet a mélygarázsban, a gasztronómiai kínálat mégsem volt fényes. Ez nyilván Gianni hamisítatlan, olaszos egyéniségétől, 30 éves vendéglátós tapasztalatától, valamint a Cziffray versenyen ezüst fokozatot, a Bocuse d'Or versenyen három díjat szerző Zsolt ételeitől ez változni fog. 

A két szakember aranyszalagos hazai termékekből, húsokból, halakból és kis helyi beszállítók prémiumminőségű alapanyagaiból alkotott magyaros, de a legizgalmasabb nemzetközi technológiákat is felhasználó bisztrókonyhát, miközben alázattal tanulnak egymástól.

A két szakember aranyszalagos hazai termékekből, húsokból, halakból és kis helyi beszállítók prémiumminőségű alapanyagaiból alkotott magyaros, de a legizgalmasabb nemzetközi technológiákat is felhasználó bisztrókonyhát, miközben alázattal tanulnak egymástól.

Nem lesz tehát fine dining, lesznek viszont nem túlzó, de rendes adagok, ízletes, őszinte fogások és gyönyörű környezet. 

Nem lesz tehát fine dining, lesznek viszont nem túlzó, de rendes adagok, ízletes, őszinte fogások és gyönyörű környezet. 

A tömött borhűtő a vacsorák idején jön majd jól, ebédidőben pedig a wellnessközpont közönségének egészséges táplálkozás iránti igényeit grillfogások és cukormentes édesség elégítik ki. Ha pedig valamit elfelejtettünk a bevásárlás során, és edzés közben jutott eszünkbe, akkor egy kis piactéren vásárolhatunk. 

A tágas és elegáns belső, amelynek átépítése nyolc hónapig tartott, minderre jó lehetőséget kínál. Ajándékba kapjuk a város egyik legszebb kilátását a Várra; a terra koncepciója, a természethez való közelség a pedig a belső térben is visszaköszön, a falak mintázata például a földrétegeket idézi. A helyszín elhelyezkedése miatt kitűnő kisebb és nagyobb rendezvények lebonyolítására is.

Az étlap kialakításában nagy szerep jut a szezonalitásnak, minden évszakban új menü várható, amelynek fókuszában egy adott alapanyag áll majd. A következő „sztár” valószínűleg a káposzta lesz. Most 2000-3000 forint körüli összegért olyan egészséges vagy kényeztető brunchételeket kóstolhatunk, mint a Benedikt-tojás, a lazacos avokádótoast, a smoothie bowl vagy a granola, a főételek átlagos ára 4000-5000 forint.

Mi a kidolgozás alatt álló következő menü elemeit kóstoltuk, kisebb adagokban, és nagyon boldog tapasztalatokat szereztünk. Hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy a feltűnően csinosan tálalt Heppenheimer tojás, Monte Nevado sonka, hollandi mártás kombináció tisztított vaj miatt háttérben enyhén karamelles íze vagy az édes és sós között finoman egyensúlyozó puha kacsamáj, sült paprika és barack kombináció volt-e a kedvencünk. A puha házi báránykolbász, szilva és hagyma hármasa pedig az utóbbihoz hasonló koncepciót követett, és nagyon bejött nekünk.

Nagyon izgalmas és szép volt a pisztrángos fogás, amihez többféle, például granitaként érkező paradicsom és édeskömény tartozott. Ez után a fogás után várni kezdtük, hogy mi lesz az esedékes kiemelt szezonális kedvenc, mert annyiféle ízt hozott elő ezekből az egyszerű zöldségekből, hogy kíváncsiak lettünk, mit tesznek Zsolték más szezonális alapanyagokkal. Az Angus-tatár az Arán pékség kovászos kenyerével érkezik, a körömpörkölt-chips gyermekkori emlékeket idézett, a termelői snacktálon nagyon jóízű a felvágott, a sajt pedig kiemelkedő. A desszertek közül a kókuszos madártej különösen finom volt, a karfiol, sós citrom, mogyorómousse bizonyára megosztó, de izgalmas édesség lesz.

Érdemes tehát ellátogatni Gianni és Zsolt új éttermébe, mert nem fogunk csalódni a kooperációban. Természetes, barátságos légkör vár bennünket, finom ételekkel, csodálatos környezetben.

Címkék

Elérhetőségek

Terra Restaurant 1016 Budapest Naphegy utca 67 Facebook-oldal Weboldal