shopping

szerkesztés

Újratöltve a Múzeum körúton – Új csomagolásmentes bolt nyílt a belvárosban

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2021. 08. 12. 11:25

Augusztus legelején újabb budapesti helyszínnel bővült a csomagolásmentes boltok listája. Az üzlet központi elhelyezkedésének köszönhetően a belvárosiak is újabb környezettudatos elemet illeszthetnek a mindennapjaikba, és sokféle hazai, kistermelői élelmiszert ismerhetnek meg. Ezenkívül pedig a bevásárlásnak egy tudatosabb, átgondoltabb, kiegyensúlyozott és pihentető élményével találkozhatnak az Astoria közvetlen szomszédságában.

Péter és Bianka két évvel ezelőtt, még a járvány kitörését megelőzően döntött úgy, hogy csomagolásmentes boltot szeretne nyitni. A fiatal házaspár mindig is híve volt a környezettudatosságnak, de az előrecsomagolt termékekkel járó pazarlásra a karácsonyi ajándéksüti készítéséből megmaradt fél csomag lisztek és negyed zacskó sütőporok hívták föl a figyelmüket, így kezdtek el más alternatívát keresgélni, hogy végül megérkezzenek egy saját csomagolásmentes bolt ötletéhez.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Most megnyitott üzletükben nagyon élhető és szerethető szemlélet mentén biztatnak mindenkit arra, hogy vásároljanak átgondoltan és tudatosan, a termékek megismerésére időt szánva. Ha pedig éppen most szeretnénk háztartásunkat egy kicsit környezetbarátabbá tenni, akkor kövessük a fokozatosság elvét, haladjunk az egyszerűbb lépésektől a bonyolultabbak felé. Örüljünk és merítsünk erőt az apró részsikereinkből, és fogadjuk el azt is, ha valami a mi életmódunkba nem fér bele, kössünk békét a saját kompromisszumainkkal.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A boltban ezt a segítőkész, elfogadó szemléletet követik, a környezetbarát megoldásokat pedig a legapróbb részletekben is szem előtt tartják. A belső tér letisztult és barátságos, a bútorok egy része használt raklapokból készült, a termékek többsége a beszállítóktól környezettudatos csomagolásban, refillkannákban, megfelelő zsákokban érkezik.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A boltban nagyon jól átgondolt árupalettával találkozhatunk. Aki otthon felejti a tárolóedényeit, amikbe csomagoltatni szeretne, textiltasakok vásárlásával egy magyar varrónőt támogathat, az élelmiszerek mellett tisztítószerekből és kozmetikumokból is környezettudatos, hazai választékot találhatunk.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Kimérve vásárolhatjuk meg a legtöbb alapélelmiszert, liszteket és magvakat, a kenyérrevalók témakörében pedig többek között a Mislenyi Ízműhely lekvárjai (1300–1500 Ft) vagy a tunki-tunki kencéi (1530 Ft) közül válogathatunk. Kedvencünk kétségtelenül Bio Berta adalékanyagmentes lecsója (1065 Ft). A bűntelen élvezet kategóriában gluténmentes chipsek (3650 Ft/kg), mézzel édesített Palotai csokik (700–1050 Ft) és szárított gyümölcsből készülő, nagyon finom, gumicukorszerű csinták (340 Ft/db) közül választhatunk.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

A bolt termékpalettája fokozatosan bővülni fog, ősztől friss termelői biozöldségeket és tejtermékeket is találhatunk a kínálatban, utóbbiak csomagolásában szintén törekedtek a környezettudatos megoldásokra. De addig is érdemes ellátogatni a Múzeum körúti Újratöltve boltba, megismerni a kiváló hazai, kistermelői élelmiszereket és megtapasztalni a vásárlásnak egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb formáját.

Hasonló tartalmak

Admin mode