Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Ingyenes könyvcsereprogram indult a Millenárison – Bookline Lapozó a fenntarthatóság jegyében

Szerzők

  • Blazsovszky Péter

2021. 07. 21. 10:43

Magyarországon minden évben közel 13 000 könyvet adnak ki, s több mint 25 millió példány talál gazdára. De vajon mi történik, ha elolvastuk őket és nem tudjuk tovább tárolni? Erre a problémára nyújt megoldást a Bookline legújabb programja, a Lapozó, amely nemcsak új életet ad régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak, hanem egyúttal fontos üzenetet is hordoz.

A Bookline számára fontos a fenntarthatóság, és ez az elköteleződés vezérelte a Millenárison felállított Bookline Lapozó ötletét is, amely révén a könyvkereskedő igyekszik elősegíteni a könyvek újrahasznosítását és nem utolsósorban az olvasás élményének megosztását. De szeretnék felhívni a figyelmet arra a gondolatra is, hogy azok az értéktárgyak, amik számunkra már feleslegesnek tűnnek, másnak még lehetnek értékesek.

Fotó: Libri Bookline

Cserepontokként a Lapozók több funkciót is betöltenek. Itt leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket. Ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat. Természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket, ebben az esetben a Bookline csak annyit kér, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez. A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljussanak, ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó, és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is: „Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

Fotó: Libri Bookline

Az első két Lapozó a következő egy évben a Millenárison fog működni. A gyerekek a Zöld Péter játszótéren kialakított gyűjtőponton találhatják meg az izgalmas történeteket, míg a felnőttek a Nemzeti Táncszínházzal szemben kereshetik meg leendő olvasmányaikat. A hosszú távú cél, hogy ne csak Budapesten, hanem az ország más pontjain is létrejöhessenek Lapozók, hiszen a könyv és az irodalom közös értékünk, amit érdemes megosztani egymással.

Fotó: Libri Bookline

Hasonló tartalmak

Admin mode