Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Új kiállítótérrel és gyöngyszemekkel bővül a Virág Judit Galéria

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 05. 13. 13:01

A Falk Miksa utcában található Virág Judit Galéria május 15-től ismét megnyílik a nagyközönség számára, ráadásul egy új – európai viszonylatban is kiemelkedő –, 400 négyzetméteres kiállítótérrel várja a művészetre kíváncsi látogatókat. Az aznap nyíló kiállítást május 31-ig lehet megtekinteni, ingyenesen.

A kezdetben apró, mindössze 50 négyzetméteres galéria az évek során immár 1250 négyzetméteresre bővült, ami mérföldkövet jelent a képcsarnok számára. Május közepe a 66. Tavaszi aukció és az 5. Kortárs aukció 262 művét felvonultató tárlatának a nyitónapja. Az aukció két részletben fog megvalósulni: június 1-jén a kortárs műalkotásokra lehet majd licitálni, míg június 2-án a klasszikus művek találnak gazdára. 

Keserü Ilona: Marylin és a tenger

Fotó: Virág Judit Galéria

A művekre online, telefonon vagy vételi megbízás útján lehet jelentkezni, de ha a járványügyi intézkedések addig lehetővé teszik, akkor a Budapesti Kongresszusi Központban személyesen is lesz rá lehetőség. Kiemelkedő darabok között lehet majd válogatni, hiszen Bortnyik Sándor Géplovag, Munkácsy Mihály Párizsi nő és Keserü Ilona Marylin és a tenger című alkotására is leadható licit. 

Rippl-Rónai József: Piacsek bácsi a Niklay lányokkal

Fotó: Virág Judit Galéria

Szintén említésre méltó Rippl-Rónai József Piacsek bácsi a Niklay lányokkal című olajfestménye, melyen keresztül a festő Fő utcai házának kertjébe is betekintést nyerhetünk.

A 262 tételből álló aukciós kiállítás május 15. és 31. között tekinthető meg, ingyenesen, a Virág Judit Galériában. A klasszikus aukció beharangozója itt, a kortárs aukcióé pedig itt nézhető meg.

Hasonló tartalmak

Admin mode