A munkálatok a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretein belül zajlottak. Az erdei házak már várják a kirándulókat.

A 3 felújított turistaház között van a Budakeszi Arborétumban található faház, a kőhegyi Czibulka János Menedékház és a Telki közelében lévő Anna-lak. Ezek most mind korszerűsítésen estek át, úgyhogy aki mostanában a környékükön kirándul vagy túrázik, a saját szemével is megnézheti a végeredményt

A Budakeszi Arborétum faháza összkomfortos, három szobával rendelkezik, ami 8 fő részére biztosít éjszakai szálláslehetőséget, és egy fedett közösségi tér is a része. Az Anna-lak eredetileg erdészlaknak épült, mára azonban kulcsosházként funkcionál. Korábban 10 fő számára nyújtott szálláslehetőséget, a fejlesztés óta viszont már négy szoba várja a kirándulókat pótágyakkal, vagyis akár nagyobb társaságok (20-22 fő) is elférnek benne. Korszerűsítették és bővítették a vizesblokkokat, a bútorokat felújították vagy lecserélték, javították a nyílászárókat és a kerti kiülőket, és ki is festettek. 

A kőhegyi Czibulka János Menedékházat 2014-ben már felújították, most viszont az időközben megváltozott igényekhez igazították. Építettek mellé egy nyári konyhát, és mivel a vízellátást itt az esővíz összegyűjtésével kell megoldani, épült egy új, hermetikusan záródó ciszterna, a már meglévőket pedig felújították. A turistaház áramellátását pedig már napelemek biztosítják. 

Címkék