Elsőre meglepőnek tűnik a tűzpiros ruhában Budapest terein flamencót táncoló Pirók Zsófiát nézni, hiszen erről a táncról rögtön Andalúzia ugrik be, és nem a fővárosunk, mégis ámulatba ejtő. A flamenco hazai nagykövete a kiürült város utcáit táncolja át Kálló Péterrel – aki nem mellesleg a We Love Budapest egyik fotósa – közösen készített videójában, ami egészen új szemszögből mutatja be a várost és a táncművészetet.

Pirók Zsófia flamencotáncos és Kálló Péter videós, fotográfus közösen álmodták meg azt az összművészeti alkotást, amely úgy mutatja be Budapestet költői látásmóddal, hogy közben a táncművészet szenvedélyes pillanatait látjuk, hol lassítva, hol teljes dinamikájában. Mindezt különösen drámaivá teszi a kihalt főváros.

A tűzpiros ruhában és kendővel főnixmadárként táncoló Zsófiát Alicia Carrasco flamenco-énekesnő lélekbe markoló hangja kíséri. Ez az autentikus varázslat „lelkünk határtalan szabadságát hirdetve észrevétlenül táncolja be magát a szívünkbe” – írják az alkotók, akik eredetileg Sevillában is terveztek forgatni.

 A videó egyik célja felhívni a figyelmet a művészek jelenlegi helyzetére, hiszen rengetegen kényszerülnek most új utakat keresni, miközben tudjuk, a művészet adta lelki táplálék is oly elengedhetetlen teljes egészségünk megőrzéséhez. A másik cél Budapest egy eddig még nem látott, új arcát bemutatni, amint egy igazi flamencotáncos kelti életre a szeretett város jól ismert részeit.”
Az alkotók vallják, a művészet az az univerzális nyelv, mely hidat képez kultúrák, népek és lelkek között.

Címkék