A folyópartok és a kisebb parkok rehabilitációja apróságnak tűnhet, de annál fontosabb, hiszen ezek a fejlesztések azok, amik élhetővé teszik a várost. Az elmúlt időszakban számtalan ilyen projektről írtunk mi is. Ebbe a sorba illeszkedik a pesterzsébeti Duna-sétány rehabja is, ahol a részben lebegő, részben cölöpökön álló stégeken végre akár egészen közel lehetünk majd a vízhez.

A Kis-Duna partján, a jódos-sós fürdőtől egészen Soroksár határáig, a ma még szétszabdalt és elhanyagolt területeken épül a 900 méteres összefüggő sétány. A cél, hogy a folyó könnyebben megközelíthető legyen, az élmények növeléséhez stégek, part menti gyalogutak és piknikezőhely is épül. Noha a megvalósítás idénre csúszott, a koncepciót a 2018-ban elnyert TÉR_ KÖZ pályázat után, már 2019-ben közösségi tervezéssel, a lakossági javaslatok figyelembevételével alakították ki. 

Évek óta probléma, hogy a városban nem vagy csak ritkán és nehezen jutunk le közvetlenül a Duna-partra, ezért örülünk minden olyan fejlesztésnek, ami a víz- és természetközeli élményt támogatja. Ahogy a Pesterzsebet.hu is írja, a Duna-sétány a tervek szerint közösségi terekkel, pihenőrészekkel, stégekkel, a sósfürdő és a hotel közötti részen a partra nyíló új lejárattal készül el, várhatóan még idén szeptemberben.

A sétány alapvetően a gyalogosoknak készül, ezért a belépési pontjain kerékpártárolókat telepítenek. Egy másik beruházás keretén belül pedig egy fedett kültéri fitneszparkot is terveznek.  

Címkék