Azt már 2019 nyara óta tudjuk, hogy a Nyugati pályaudvar melletti romos, üres és hatalmas területen épül fel az új Fővárosi Nagycirkusz, most bejelentették az artistaképző felépítését is.

A Nyugati pályaudvar melletti, óriási és régóta üres telken épül majd fel az új cirkusz, most pedig az is kiderült, hogy mellette pedig a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola fog magasodni. Egy régi, romos épületet, egy hajdani mozdonyhangárt alakítanak át a célra. Ez lesz egyébként a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fejlesztési projektjének első lépése. De nemcsak cirkuszművészetet fognak itt oktatni, hanem a cirkuszművészet kiegészítő szakmáit is, mint fény- és hangtechnikát, és itt képzik majd a porondmestereket is.

A Nyugati mellett rövidesen elkezdődő építkezést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítették, méghozzá azért, mert a cirkuszművészet az egyetlen művészeti ág, amelyben Magyarország világviszonylatban az első ötben van. Ez pedig bőséges indok arra, hogy Európa legkomolyabb cirkuszművészeti központja létesüljön Budapesten. Az iskola épületéről közreadott látványterv biztató kezdeteket ígér. 

(Forrás: MTI)  

Címkék