Tegnap délután óta új köztéri alkotásnak örülhetnek a budapestiek. A Dózsa György úti metrómegálló falán mindkét irányban hasonló témájú, a metró életét és a sokszínű városi forgatagot bemutató alkotás került kihelyezésre. Az új street art alkotás Labrosse Dániel munkája.

Labrosse Dániel színes és egymásba kapcsolódó figurái rendszerint Budapest és a városi lét sokszínűségének lenyomatai, alkotásai a street art eszközeivel mesélnek arról, hogy jobban tesszük, ha megpróbáljuk szeretni és elfogadni a körülöttünk élő fura figurákat, hiszen így is, úgy is együtt kell élnünk velük. Különleges munkáinak most már eggyel több helyszínen örülhetünk, hiszen tegnap óta az M3-as vonalán, a Dózsa György úti metrómegálló peronjainak mindkét oldalán, a mozgáskorlátozottak számára fenntartott lift falán is megcsodálhatunk egy-egy témájában egymáshoz kapcsolódó alkotást.  

A két alkotáson a metróépítkezés, a robogó metrószerelvény és a benne utazó ismert és kevésbé ismert karakterek, a lúdnyakú, sovány könyvelő, a szilikonajkaitól alig látszó plasztiklány, az idős néni és egyéb ismert arcok jelennek meg, akik között mindenki megtalálhatja a kedvencét, vagy nevethet egyet saját magán. A metrónak ebben a megállójában valószínűleg rövidebbnek fog tűnni a várakozási idő, hiszen minden alkalommal valamilyen új, vicces elemet fedezhetünk fel a képeken, így az alkotások mindig frissek maradnak. 

Címkék