Van az úgy, hogy nem jutunk ki a szabadba vagy egyszerűen csak annyira szeretjük a természetet, hogy jólesik az otthonunkban is a hangjait hallgatni vagy madárcsicsergésre, szélsusogásra, avarropogásra, vízcsobogásra elaludni. Ezért is szuper kezdeményezés, hogy a WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió egy olyan hangalbumot hozott létre, amely kizárólag a magyar természet hangjait őrzi.

A Csendülő – Hallható Természetvédelem hangalbumon akár kétszáz éves magyar fák susogását, fel-felröppenő vagy rejtőzködő madarak énekét és a Duna – ha Budapest környékén maradunk – csobogását is hallgathatjuk otthon, egy kávézóban, a metrón vagy egy parkban, tulajdonképpen bárhol a nagyvilágban. 

Ahogy a greenfo.hu oldalán is olvasható, A WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió által készített albumon az elmúlt 30 évben gyűjtött hangok egy része, összesen 10 helyszín élővilága elevenedik meg, köztük a Normafáé, a Naplás-tóé és a Hajógyári-szigeté is. A hangok felvétele során az sem tántorította el a csapatot, hogy hajnali fagyban vagy szúnyogok elől menekülve kellett elcsípni a madarak énekét vagy a szarvasbőgést.

Címkék