A hangulatos Pozsonyi út kis túlzással igazi kis New Yorkká vált az utóbbi években. Sorra nyílnak a jobbnál jobb gasztrohelyek, amiket az itt lakók és az idelátogatók rendre végig is járnak, közben pedig bandázás és igazi közösségi élet zajlik. A környék gasztronómiájának egyik lelke és motorja, Nemesvölgyi Attila, a Babka Budapest és a Babka Deli alapító-tulajdonosa ezúttal egy adventi vásárral rukkolt elő.

Az Újlipótvárosi Karácsonyi Pop Up! a Babka-csoport jövőre bemutatkozó új üzletében kapott helyet, és valóban csak az ünnepi időszakra nyílt, január 2-án be is zár, hogy aztán elnyerje végső formáját. A Pozsonyi úton ritka az ilyen tágas helyiség, így már ilyen félkész, kissé ipari jellegű állapotában is pazar. 

Leülni itt egyelőre nem lehet, de a könyöklők mellől érdemes megkóstolni a szenzációs forró italokat

az extra forró csokoládét, ami tonkababbal készül, a szilvásgombóc chai-t, ami fűszeres és gyümölcsös, vagy a pink puncsot, amit rézüstből mernek és rendeléskor gőzölnek. 

az extra forró csokoládét, ami tonkababbal készül, a szilvásgombóc chai-t, ami fűszeres és gyümölcsös, vagy a pink puncsot, amit rézüstből mernek és rendeléskor gőzölnek. 

A sós falatok között is lehet tobzódni: nehéz dönteni a libatöpörtyű, a zaataros-juhtúrós pogácsa, a csirkemájpástétomos kalács és a bárányfasírt között, utóbbi mellé ráadásul különleges szilvamustár jár. Kínálnak még klasszikus babkákat, bejgliket, panettonékat, számos saját terméket (savanyúságokat, fűszereket, pötyőkét – utóbbi egy alföldi szilvaszósz), és egy szakácskönyvsarok is helyet kapott, amit Mautner Zsófi válogatott össze. A hangulat jó, az italok ütősek, minden adott tehát, hogy az ember úgy érezze itt magát, mintha a város legjobb karácsonyi házibulijába csöppent volna.

Nyitvatartás: mindennap 12-től 20 óráig

Címkék

Elérhetőségek

Újlipótvárosi Karácsonyi Pop Up! 1137 Budapest, Pozsonyi út 20. Facebook-oldal