Juhász Zsuzsi és férje, Orbán Attila 5 éve nyílt étterme egy teljesen új irányú gasztronómiát kínált a Balatonnál, most pedig, az uborkaszezonban a IX. kerületben nyitottak egy kizárólag elviteles „kifőzdét”, Tiki to go néven. Érdemes kipróbálni!

2018-ban a velős pirítósával az Év felfedezettje lett a Zamárdiban található Tiki Beach bisztró, de a fődíjat is elvitték, a lazacos kovászosuborka-levesükkel, burgerükkel és házias ízeikkel is hatalmas rajongótábort szereztek a kedvelt balatoni településen, és – kijelenthetjük – országszerte. Juhász Zsuzsi és férje, Orbán Attila 5 éve nyílt étterme egy teljesen új irányú gasztronómiát kínált a Balatonnál, ahol kifejezetten minőségi ételeket-italokat kínálnak barátságos, családias és kötetlen környezetben, aminek részeként egy olyan életérzést szeretnének átadni, amiben ők maguk is jól érzik magukat.

Személyzetüket a nagybetűs csapatnak tartják, és rendkívül összetartó közösségként jellemzik magát a családi vállalkozást is. Gyakorlatilag egész nyáron együtt laknak, dolgoznak, alszanak, tehát együtt élnek – a kisgyerekeikkel együtt –, mint egy szeretetteljes kommunában. A Covid és a tél nehéz időszakában gondoltak egyet, és – a csapat egy részét legalább egyben tartva – Budapesten, a IX. kerületben nyitottak egy kizárólag elviteles „kifőzdét”, Tiki to go néven.

Nem fogunk hazudni, a hely beülésre alkalmatlan, de nem is annak szánták, ez maga a háttérkonyha, és kizárólag elvitelre és rendelésre készülnek az ételek, amik közül nem egy a balatoni közönségkedvenc fogások közül lett átemelve. Mindez amúgy igazán bevezető áron, amit mi – az ételeket kóstolva – nem is baráti, hanem inkább testvéri árazásnak tartunk. Abszolút irodai árszínvonalon (napi leves: 650 forint, napi főétel: 1150/1650 forint, desszert: 590 forint) rendelhetünk ugyanis házias bisztrófogásokat az otthonunkba. Nem értjük, hogyan hozzák ki ennyiből ezt a minőséget, biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan kénytelenek lesznek emelni, pláne hogy nem kicsik az adagok.

Az igazság az, hogy bármennyire szeretjük is a gourmet-kodást, néha egy jó marhapörköltnél kevés dolog tud nagyobb örömet szerezni nekünk. A csapat energiája, kisugárzása és ételei is abszolút magával ragadtak minket, és ha Zamárdi ikonikus Tiki Beach-hangulatára nyárig még várni kell, bőven kárpótolnak minket a szuper és házias ízeik. Dobjuk hát el időnként a fakanalat, és bisztrózzunk otthon vagy a munkahelyünkön kifőzdei árakon, a Tiki to go finom és laktató napi menüivel!

Címkék

Elérhetőségek

Tiki to go 1091 Budapest, Üllői út 115/B (csak elvitelre!) Facebook-oldal Weboldal