Ha a Szent Gellért tér és a Széna tér villamosmegállóiban álldogálunk, biztosan szemet szúrt már, hogy a megállóban egyik napról a másikra kinőttek a növények, sőt, ha épp nem full hangerőn hallgatjuk a kedvenc dalunk, akkor még arra is felfigyelhetünk, hogy hol sci-fibe, hol dzsungeles mesébe illő zene jön a növények felől. A két mikrooázis lényege felhívni a figyelmet a klímaváltozás problémáira és a felelős gondolkodásra.

Nyilván nem tartozik a legkedvencebb időtöltésünkhöz a különféle megállókban való ácsorgás és a hosszú várakozás, hogy jöjjön már végre az a bizonyos busz vagy villamos, de pont ezt az egyhangúságot dobják fel a Széna- és a Szent Gellért tér villamosmegállói. Jobban mondva a megállókban lévő minidzsungelek, ahol a várakozó utasok nemcsak a növényekben gyönyörködhetnek, hanem azok hangját is meghallgathatják. Igen, a fenti mondatot mindenki jól olvasta, ugyanis szonifikációs technológia segítségével a növények biorezgéseiből generált zenét hallunk. Ez van, amikor egy űrbéli világ misztikus szféráit idézi, de van amikor a zongora lágy hangjait játsza vagy épp az esőerdő felfedezéséhez repít. 

Az ACG Reklámügynökség és az E.ON közös kampányában a mikrooázisokban hallható felvételeket a Music of the Plants nevű eszközzel rögzítették, amely a növények biorezgéseit előbb adatokká, majd dallamokká alakítja. Hogy az élményből azok se maradjanak ki, akik nem használják az érintett villamosvonalakat, a növények által keltett zenét itt bárki meghallgathatja.

Címkék